1/1

Gribskov: Henter 8.300.000 kroner i særtilskud

7. oktober 2019

Gribskovs politikere har beklaget sig højlydt over de seneste måneder over  de økonomiske  problemer, de står med, og mandag er Indenrigsministeriet kommet til undsætling med et særtilskud på 8.3 millioner kroner for 2020, så det letter lidt på det pres, der også ligger i budgetforliget fra weekenden.

Det er en pulje for 'særligt vanskeligt stillede kommuner', Gribskov har søgt om at få del i - og det er nu lykkedes.

Social- og indenrigsministeren har fordelt særtilskudspuljerne til særligt vanskeligt stillede kommuner, der er større end i indeværende år 31 kommuner får tilskud.

En række vanskeligt stillede kommuner får nu lidt bedre mulighed for at få budgettet for 2020 til at balancere og levere velfærd til borgerne.

De får nemlig en ekstra økonomisk håndsrækning, efter at social- og indenrigsminister Astrid Krag har fordelt pengene i de såkaldte særtilskudspuljer for 2020. Det sker på baggrund af kommunernes ansøgninger.

 

Særtilskudspuljen til vanskeligt stillede kommuner i hele landet er i år hævet med 50 millioner kroner for at tage højde for problemer i udligningen. 

- Regeringen ønsker, at der skal være råd til velfærd i hele landet. Derfor har vi valgt at fordele flere penge ud i særtilskud end sidste år. Med tilskuddene giver vi en økonomisk håndsrækning til nogle kommuner, der har mistet indtægter, blandt andet i udligningssystemet. Ligesom vi hjælper  de kommuner, som har de største udfordringer, for eksempel fordi de får flere børn og ældre, eller skatteindtægterne er lave, siger Social- og indenrigsminister Astrid Krag.

22 kommuner har fået del i den landsdækkende pulje, hvor der i denne omgang er fordelt i alt 360 millioner kroner. Social- og indenrigsministeren har også fordelt tilskud efter en særskilt pulje til hovedstads-kommunerne, som kommunerne selv betaler. Her har ni kommuner tilsammen fået 159,3 millioner kroner. Til forskel fra sidste år er hele puljen blevet fordelt.

Læs også: Lån på 82 millioner til effektivisering