1/4

Gilleleje: Hjem fra Argentina til kunstfestival

16. juli 2018

Årets Kunstfestival i Gilleleje bød på en ekstra oplevelse for Bettina Kaysø. Hun er for nylig er valgt som præsident for Græsted Rotary, der for 16. gang inviterede kunstnere og publikum til Kunstfestival i Gilleleje, og Rotary-præsidenten har netop fået sin datter, Fanny, hjem fra et års kultur- og studieudvekslingsophold i Argentina.

 

Fanny kunne dermed også give en hånd med ved ansigtsmaling, som SOS Børnebyerne arrangerede i en ekstra bod på plænen ved Gilleleje-Hallen.

Hun har været på studieophold i Argentina som led i Rotarys udvekslingsprogram for unge. Græsted Rotary har netop haft en ung studerende fra Chile på et års ophold.

Kunstfestivalen er et af Græsted Rotarys tre udadvendte arrangementer. De to øvrige er det årlige teater i Medborgerhuset i Blistrup og Græsted Løbet, som Rotary overtog ledelsen af i fjor.

Samlet har vi flot sponsor-opbakning til de tre arrangementer, og det går til vores aktiviteter. Der er også igen i år et pænt overskud i udsigt fra kunstfestivalen, og det deles mellem tilskud til den internationale Polio-kampagne og til lokalt arbejde, oplyser Alex Rye Sørensen, Græsted Rotary.

Kunstfestivalen har i år haft en fremgang i antallet af kunstnere og kunsthåndværkere på pladsen i forhold til året før - til i alt 25. Vi ville gerne have haft endnu flere gæster på pladsen, men det er vigtigt at alle fik en god oplevelse - og også børnene kunne i år glæde sig over ekstra aktivitet. SOS Børnebyerne havde nemlig en ekstra bod, hvor der var ansigtsmaling. 

 

- Vi skal nu have evalueret kunstfestivalen, men det er mit indtryk, at der også blive ren festival nummer 17, fastslår Alex Rye Sørensen. 

1/3