1/2

Helsinge: Holbo-væverne fejrer 40 år

28. oktober 2018  

Holbo Herreds Væverforening fejrer 40 års jubilæum med udstilling og foredrag i Gribskov Kultursal fredag 2. november til søndag 4. november. Der er adgang fra fredag kl. 18.00 - og borgmester Anders Gerner Frost åbner udstillingen kl. 18.20.

Gæster i kultursalen får lejlighed til at lade 40 år passere revy, idet der holdes mannequinopvisning af medlemmernes arbejder gennem de 40 år. Det er fra kl. 19.00. Der er fri entré.

Grundlaget for Holbo Herreds Væverforening var en aktiv Ramløse-borger, Ellen Nielsen, der i midten af 1970'erne åbnede sit hjem for væveundervisning. Dette blev så stor en succes, at hun blev tvunget til at lukke den lille private væveskole pga. naboklager over 'alle de parkerede biler'.

 
Men det var ikke sådan at stække vingerne på kvinderne, der dannede Holbo Herreds Væverforening 2. november 1978. Der skulle dog gå mere end seks år inden foreningen fik sine første egne lokaler på 1. salen af Annisse Gamle Skole i januar 1985.  

Indtil da havde medlemmerne flyttet rundt på vævene fra sted til sted. Da foreningen først havde fået egne lokaler voksede foreningen med andre håndværk. I dag væves, filtes, broderes, sys, kniples, spindes, strikkes, pileflettes og trædrejes, og der er stadig plads til nye håndværk og interesser. 

Foreningen har haft en lidt omtumlet tilværelse, idet den efter tiden i Annisse kom til Vejby en kortere periode, før den nu har til huse på Gilbjergskolen i Blistrup Skole, og trædrejerne på Gilbjergskolen i Gilleleje. 
 
Allerede i 1980 startede væverforeningen med at tilbyde egne kurser. Dette blev grundlaget til den skolevirksomhed foreningen driver i dag. 

Udstillingen åben lørdag og søndag

Udstillingen er åben lørdag 3. november kl. 10-18. Her ser programmet således ud: Kl. 10.00 udstillingen åbner. Kl. 10.00: Salgsafdelingen åbner. Kl. 11.00-14.00: medlemsarbejder. Kl. 15.00: Foredrag ved næstformand Hans Grishauge, Fora: 'Håndværk og dannelse'.

Søndag 4. november åbner udstillingen igen kl. 10-18. Kl. 10.00: Salgsafdelingen åbner. Kl. 11.00-14.00: medlemsarbejder. Kl. 14.00: Foredrag ved professor i kreativitet ved Ålborg Universitet Lene Tanggaard 'Opfindsomhed'.

Skaberglæde, nysgerrighed og nytænkning

Verden har brug for flere Georg Gearløs-typer, der kan kombinere skaberglæde, nysgerrighed og nytænkning. De har nemlig den nødvendige opfindsomhed, der skaber nye produkter og forretningsmodeller, og som får forskningen på nye veje.

 

Opfindsomhed er en forudsætning for innovation, men i modsætning til, hvad mange tror, kan vi alle blive mere opfindsomme, ligesom vi skal blive bedre til at få andres opfindsomhed til at blomstre.

I Lene Tanggaards nye foredrag fortæller hun på en levende, involverende og spændende måde om, hvordan kreativiteten kan inspirere og fremelske opfindsomheden hos os selv og andre. Opfindsomhed er ikke en evne eller et talent for de få udvalgte, men en kompetence vi alle er født med.

Der vil alle dage være salg af kaffe, te og kage i vor lille cafe i foyeren.

1/4