Gribskov: Holbohave gylden nøgle til budgetforlig

20. september 2018

Sikringen af dagcenter for demente på Holbohave i Blistrup og en sikker finansiering af blandt andet dette tilbud også ud over 2019 med skattestigning, slanket administration samt udvikling af idræt og sundhed samt investering i veje og trafiksikkerhed er 'den gyldne nøgle' til det budgetforlig, samtlige partier i byrådet ventes at tilslutte sig i de sidste forhandlinger torsdag aften.

Det er lykkedes for partierne at give og tage i forhandlingerne, så alle  'er blevet ved bordet' hos borgmester Anders Gerner Frost.

 

Venstre har stået hårdt på at Holbo Have skulle bevares ud over 2019 - men til gengæld for dette og andre budgetønsker må Venstre også acceptere, at der sker en betragtelig skattestigning for at få kommunens økonomi på skinner igen. Det bliver lidt under den forventede stigning på ét procentpoint på personskatten, nemlig 0,8 procentpoint.

Den samlede forligtekst ventes offentliggjort fredag, men det er kendt, at skattestigningen holdes alene på personskatten, så Enhedslisten må 'kigge i vejviseren' efter at få indført dækningsafgift. Frem for at stå udenfor budgetaftalen med dette krav, søger Michael Hemming Nielsen til gengæld at sætte andre aftryk.

Den centrale administration må også holde for, og der skal ske en slankning og effektivisering af administrationen.

Budgettet skal vise retningen ud over 2019-22 med et otte-årigt perspektiv. Dermed kan der også blive midler til ny vej mellem Græsted og Gilleleje. Rundkørslen ved Kildevejen i Holløse skal også etableres.

En skattestigning har ikke groet i den konservative have, men den 'glider ned' blandt andet ved at få administrationen slanket og effektiviseret.

Læs også: Skatten op med 300 millioner

Læs også: Forvaltning skal slankes og effektivisere

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com