Gilleleje: Indkig til to flotte fotoserier i Kulturhavn

18. februar 2020

Gallerigangen i Kulturhavn Gilleleje indtages fra fredag 21. februar af udstillingen ‘Old Times’ af Frederik Valdemar Kjeldgaard. Udstillingen handler om det, der var, og som lever videre gennem minder - fysiske såvel som psykiske. Udstillingen består af to fotoserier. Den første ‘What about when we get old’, og ‘Freedom is a full tank’, der er en skildring af Græsted Veterantræf. Der inviteres til fernisering fredag kl. 16.30.


‘What about when we get old’ er en portrætserie af ældre mænd med tatoveringer. Fotografen har med sine egne tatoveringer ofte fået spørgsmålet mange gange: ‘Hvad så når du bliver gammel’. Billederne undersøger de små aftryk, der er indgraveret i personernes hud, og de minder, der ligger bag dem.

 

Tatoveringerne er et evigt bevis på det, der har været engang. For nogle af de portrætterede mænd står minder og erfaringer, som tiden har budt på, klare. Andre er nået til det trin i livet, hvor disse begynder at falme. Tilfælles har de alle deres indgraverede minder.

Skilding af Græsted Veterantræf

‘Freedom is a full tank’ er en skildring af Græsted Veterantræf, som er et træf for veterankøretøjer, der hvert år bliver afholdt i pinsen.

 

Træffet værner om gammel mekanik, men lige så meget om fortiden. For nogle er det noget helt nyt, for andre er det nostalgi, Fælles er det en levende historie. 

 

Strærk måde at kommunikere på

Med rødder i det kunst- og dokumentariske fotografi ser Frederik Valdemar Kjeldgaard fotografiet som en stærk måde at kommunikere på. Hans fotografier bærer præg af et stærkt visuelt sprog, som samtidig er let afkodeligt. Han bor  på Nørrebro i København, men er opvokset i Munkerup.

 

Han studerer fotografisk kommunikation ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og arbejder derudover som selvstændig, hvor han både beskæftiger sig med levende såvel som stilstående billeder. Når han tager et kamera i hånden, er det ligeså meget for at undersøge som at dokumentere. Kameraet, som han selv siger, er en nøgle der passer til de fleste døre.


Frederik Valdemar Kjeldgaards stil er kendetegnet ved at være fint balanceret mellem det fortællende og det smukke. Når man kommer hjem til Frederik, vil man også hurtigt opdage, at hans hjem er fyldt med kameraer, der er alt lige fra det nyeste digital kamera til alverdens gamle filmkameraer.

1/3

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com