PULJE TIL FÆLLES MARKEDSFØRING

For få år siden samlede Gribskov Byråd inspiration i Varde med studietur til det store Tirptz-museum, der skulle være forbillede for museums-projekt i Gilleleje. Nu kan politikerne igen se over til den sammenlignelige vestjyske kommune, der viser vejen med markedsføringstilskud for at styrke det lokale handelsliv. I Gribskov er der hidtil 'kun' tænkt på byggebranchen.

Varde har spillet ud med 509.000 kroner til deling mellem de lokale handelsforeninger. Det kan klart forbedres i Gribskov med en fælles pulje til markedsføring af både handel, kultur og oplevelsesøkonomi i de tre hovedbyer, Helsinge, Græsted og Gilleleje samt landsbyerne med de mange fødevareproducenter og andre.

Med at lave en klar sammenhæng mellem oplevelser med kultur og andre oplevelser med handelstilbud, kan der medvirkes til at trække lokale borgere og gæster tilbage til butikkerne, når de for alvor kan komme i gang igen.

Det kan finansieres med eksisterende budgetmidler. Aktuelt er udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi ved at overføre 1.600.000 kroner fra 2019 til 2020 - og de kunne indsættes helt eller delvist i en ny pulje.

Markedsføringen kan også række videre, så Gribskov også brandes som bosætnings-kommune med de mange igangværende eller kommende projekter. 

Der vil også være mulighed for at kigge ud efter eksterne tilskud fra regionale og nationale støtteordninger. Nationalparken Kongernes Nordsjælland kommer også til rumme mulighedder.

Det har ikke være muligt at træffe udvalgs-formand Morten Ulrik for en kommentartil de nye tanker.