1/1

Græsted: Initiativ til 'Folkehus'

1. april 2019

Et initiativ til et 'Folkehus'  er ved at vokse frem i Græsted, hvor Kasper Moos Bylov har lagt idéen frem i Byforum. Det er det tidligere bibliotek i Græsted  Stationsvej 1, der er i fokus til det. Her har et skoletilbud, SKP-Huset, i øjeblikket til huse. 

Folkehuset skal blandt andet indeholde caféområde, butiksområde og skal kunne være ramme for diverse arrangementer, fødevarefællesskab, 'repair'-arrangementer, fællesspisning og meget mere, mener Kaspoer Moos Bylov.

 

Temaer kan være samskabelse, bæredygtighed, sundhed og sundhedsprojekter, deleøkonomi, lokale råvarer, lokale ressourcer, cirkulær økonomi, ensomheds bekæmpelse.

 

Det kan blive Græsteds samlingssted på tværs af alder - et fællesskab der oser af charme, hygge, glæde og varme og sted man har lyst til at være og at tage aktivt del i, tilføjer han.

 

Der skal være mulighed for indflydelse på indhold, indretning, tilbud og andet for aktive brugere.

 

- Folkehuset skal skabe mere liv, fællesskab og sammenhold i Græsted, med fokus på det nære og det at kunne samskabe og dele. Det vil gøre Græsted mere attraktiv for nuværende og kommende beboere - styrke byens image, brand og identitet, fastslår Kasper Moos Bylov.

Vi er endnu i den helt spæde opstartsfase, og visionen for Folkehuset skal stadig finpudses og der skal findes flere personer der har lyst til at involvere sig i arbejdet med opstart af stedet.

Initiativtagerne mener at vide, at SKP-huset er på vej til at blive udfaset. Vi kender ikke til kommunens fremtidsplaner for ejendommen, men vi har en idé. Bygningen ligger så centralt i Græsted, at det vil være synd at sælge den forhastet til endnu et boligprojekt med små lejemål, som vi efterhånden har mere end rigeligt af i Græsteds hovedgader.

 

Lad folket få huset. Giv folket ét år i ejendommen til at prøve at se, om et Folkehus i Græsted kan finde den nødvendige opbakning og det nødvendige engagement, opfordrer Kasper Moos Bylov.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com