Når Gribskov Gymnasium i august åbner Nordatlantisk klasse, skal 30 elever bo i en ny studieboligby. Den finansieres af privat firma, og der jagtes endnu kapital på én million kroner til projektet.

Når Gribskov Gymnasium i august åbner Nordatlantisk klasse, skal 30 elever bo i en ny studieboligby. Den finansieres af privat firma, og der jagtes endnu kapital på én million kroner til projektet.

1/1

16. juni 2019

Når Gribskov Gymnasium i august åbner Nordatlantisk klasse, skal 30 elever bo i en ny studieboligby. Den finansieres af privat firma, og for nylig har sikret kapital på én million kroner til projektet.

 

Crowfunding-platformen Kameo har formidlet lån på én million kroner fra långivere til finansiering af byggeomkostningerne i forbindelse med opførslen boligerne.

 

Der er underskrevet lejekontrakter for samtlige studieboliger, og gymnasieeleverne flytter ind i august 2019, fremhæver initiativtagerne overfor mulige investorer.

Lånet er den første udbetaling til opførsel af studieboligerne. Hele lånebeløbet er sikret med personlig kaution fra virksomhedens aktionær samt pant i anparterne i selskabet. Projektet giver ti procent i årsrente og pant i anparter i selskabet. 

En af grundene til at det kan gå så hurtigt at bygge 30 studieboliger er, at de bliver bygget af moduler med kort produktionstid. Bo Benzon fra Arkitekturministeriet er skaberen af designet, hvor modulerne står oven på hinanden og skaber et moderne udtryk, fremgår det af materialet.

4.200 kroner pr. måned for 17 kvadratmeter

De kommende studerende skal betale en månedlig husleje på 4.200 kroner plus forbrugsafgifter for 17 kvadratmeter. De skal betale indskud, svarende til tre måneders leje, og tre måneders leje forbud. Det svarer til 25.200 kroner pr. bolig.

Det er to selskaber, Bo Benzon har etableret hver med kapital på 50.000 kroner, der skal stå for projektet. Modulerne produceres i Slovenien.

Gribskov Gymnasium har indgået aftale med Bo Benzon om studieboliger. Skolen kan ikke selv oprette boliger til eleverne.

Læs også: Fem lokale og 27 fra Nordatlanten

Læs også: 30 studieboliger 'på klods'

Læs også: Gribvand varsler million-regning

1/1