1/1

Gilleleje: Johann Sebastian Bach  i 'Lutten'

2. november 2019

Onsdag 6. november kl. 14.30-16.30 vil tidligere domorganist ved Roskilde Domkirke, Finn Evald, holde et foredrag 'Johann Sebastian Bach - den femte evangelist' ved et eftermiddagsmøde i Luthersk Mission, 'Lutten', i Gilleleje.

 

'Den femte evangelist' var den betegnelse Bach fik, da han i midten af 1800-tallet blev genopdaget efter omtrent 100 års glemsel. Mendelssohn opførte Mattæuspassionen af Bach i 1829, og det skabte ny interesse for denne gigantiske komponist.

 

Siden da, er interessen for Bachs musik kun blevet større. På korteste måde kan det udtrykkes, at Bach på enestående måde formår at henvende sig til hele mennesket – både til følelse og intellekt. Samtidig er der så mange lag i det musikalske udtryk, at man ikke bliver færdig med at lytte til værkerne, hvad enten det er hans kirkemusik eller hans verdslige musik. 

 

Finn Evald vil med udgangspunkt i en af kantaterne skildre Bachs musikalske univers, som bl.a. rummer talmystik og metafysiske og åndelige aspekter. Alle interesserede er meget velkomne. Arrangementet er gratis.

 

Der serveres kaffe og kage undervejs.