1/1

Gribskov: Kanalhuset færdig på 12-års dagen

14. november 2019

I december 2020 er det 12-års dagen for de første møder og start på inddragelse af borgere og foreningsliv omkring Kulturhavn Gilleleje, og nu er der udsigt til, at hele den lange rejse mod et færdigt projekt kan være afsluttet til den tid. Tredje etape på Hjørnet ved Søborg Kanal og Gilleleje Torv igangsættes nemlig indenfor to-tre uger med nedramning af piloteringspæle.  Byggeriet ventes at stå på i et år.

Arbejdet på de 20 ejerboliger, udvidelse af Ellen Mariehjemmet med ti plejeboliger og detailbutikker på den tidligere Irma-grund i Kanalhuset i Gilleleje er nu for alvor i gang. Entreprenørmaskinerne er rykket ind for at klargøre byggepladsen.

 

Kulturhavn Gilleleje er nu nået til tredje og dermed sidste etape af masterplanen. Med byggeriet tilføres Gilleleje 20 ejerboliger, Ellen Marie Hjemmet udvides med 10 boliger, der bygges en ny stor sportsbutik til Ny Form samt en butik mere, der endnu ikke er udlejet. 

 

Byggeriet er en fortsættelse af Kulturhavn Gilleleje, der har skabt rammerne for en helt ny bymidte i Gilleleje med omdrejningspunkt i Kulturhuset. Gilleleje Brugsforening har sammen med Kuben Management stået for idé- og byudviklingen af området, der er blevet et samlingspunkt for borgere og sommerhusbeboere i området året rundt.

 

Bygherre KG3 Gilleleje, totalentreprenør ISCO og bygherrerådgiver Kuben Management skal sammen det næste års tid bygge tredje etape af den opgave, Gribskov Kommune udbød i 2009. Opgaven førte til en masterplan for hele området, som indtil nu har ført til opførslen af etape et på 5.500 etagemeter, indeholdende lægecenter, butikker og boliger og 3.000 kvadratmeter kulturhus med bandt andet  biograf, bibliotek og restaurant i etape to.

 

Projektet får nu sat prikken over i’et i sidste fase med bl.a. de eftertragtede boliger, hvor langt de fleste allerede er solgt. I alt bygges der i tredje etape 3.600 kvadratmeter.

 

Kanalhuset er tegnet af Skovhus Arkitekter med intentionen om at skabe et varieret byggeri med forskudte facader, forskelige facadesten og afsluttet med penthouselejligheder i sort træ med røde tegl på taget. Lejlighederne varierer i størrelse fra 90-176 kvadratmeter. Der er købsadftaler klar på 14 af de 20 bolige og de øvrige er reserveret.

 

De nye boliger tiltrækker nye borgere fra både Nordsjælland og København til Gilleleje, som i Kanalhuset får et eftertragtet miljø med nybyggede boliger på den gamle Irma-grund helt ud til Søborg Kanal og med flot udsigt over Kattegat tæt på by, kultur og smuk natur.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com