1/1

Gilleleje: 'Kierkegaard by Nature' udvider

6. juli 2019

'Kierkegaard by Nature', der åbnede i maj i Gilleleje, lægger nu en ekstra rute ind. Onsdag 10. juli åbner ny oplevelse i København, som kombinerer motion, kultur, refleksion og storytelling i én og samme app.

Turister og byens borgere får mulighed for at gå i fodsporene på den danske filosof Søren Aabye Kierkegaard gennem København og samtidig reflektere over livets store spørgsmål.

Den nye app 'Kierkegaard by Nature' indeholder en kronologisk fortælling om Søren Kierkegaards liv i og omkring København, som han holdt så meget af, og de begivenheder, der definerede det liv, han nåede at leve, inden han døde i en alder af kun 42 år.
 

Den seks km lange rute starter på Nytorv 2, hvor den kendte filosof blev født, og slutter på Assistens Kirkegård, hvor han ligger begravet. Gæsterne møder ti stop undervejs på ruten, der alle vil gøre dig klogere på Kierkegaards liv, og du vil desuden få stillet en række eksistentielle spørgsmål, du kan reflektere over eller diskutere undervejs.

Syv sprog

App’en Kierkegaard by Nature er tilgængelig på syv sprog; dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, kinesisk og japansk.

Det er Jakob Aagaard, der har udviklet den nye Kierkegaard-oplevelse. Han har faciliteret filosofiske ledervandringer rundt omkring i verden de seneste fem år. I maj lancerede han en Kierkegaard by Nature-rute i Gilleleje, hvor Kierkegaard tilbragte otte uger tilbage i sommeren 1835.

 

- Uanset alder, baggrund og uddannelse, så kredser samtalerne altid om de eksistentielle valg i livet, når jeg faciliterer ledervandringer rundt omkring i verden. Det fascinerer mig, at vi har en iboende nysgerrighed omkring det liv og de valg vi træffer, og her kan Kierkegaards forfatterskab i den grad bidrage, fortæller Jakob Aagaard.

Joakim Garff, Lic.theol, leder af Søren Kierkegaard forskningscenter, og blandt andet forfatter til biografien SAK (2000), har bidraget med sparring i udviklingen af Kierkegaard by Nature København.

Jakob Aagaard og formand fror Gribskov Byråds udvalg for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi ved åbnings-eventen i Kulturehavn Gilleleje.

Jakob Aagaard og formand fror Gribskov Byråds udvalg for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi ved åbnings-eventen i Kulturehavn Gilleleje.

1/1