1/1

Turisme: Kina-tur skal hive forretning hjem

8. november 2018

I Helsingør er kineserne den femte største målgruppe af turister, og flere kinesiske turister har kursen mod Nordsjælland. Globale undersøgelser viser nemlig, at Kina er verdens største rejsemarked. Visit Nordsjælland rejser til Kina for netop at gribe muligheder, udviklingen skaber.

VisitNordsjælland har været på på Kinas førende designfestival Beijing Design Week med brochuren What Meets The Eye – en kinesisk/engelsksproget guide, som præsenterer udvalgte design-, kunst- og arkitekturoplevelser i Nordsjælland.

 

Den ikoniske skulptur HAN, som er placeret i Kulturhavnen i Helsingør, er det iøjnefaldende blikfang, der møder kineserne på forsiden af brochuren, og inde i bladet finder de blandt andet de ikoniske Glasskibe fra Hundested, Rudolphs Tegners Museum og Louisiana.

Men VisitNordsjællands tilstedeværelse ved Beijing Design Week er blot et led i udviklingen mod at appellere endnu mere til kineserne. Nordsjælland har nemlig en lang række oplevelser, som for kineserne er værd at rejse efter. Destinationen skal blandt andet sælges på de kendte fyrtårne: Kronborg Hamlets Slot, Frederiksborg Slot og Fredensborg, autenticiteten og tilgængeligheden.

I Helsingør er kineserne den femte største målgruppe af turister efter danskere, tyskere, svenskere og nordmænd. Og flere kinesiske turister har kursen mod Nordsjælland. Typisk vil en kineser tage på en 8-10 dages rundtur i hele Norden, og det betyder, at Danmark ofte kun får en eller to overnatninger, som typisk ligger i København. Udfordringen ligger i at få de kinesiske turoperatører til at lægge deres overnatninger i Nordsjælland, og indse at Nordsjælland er meget mere end en endagsoplevelse.

Visit Nordsjælland rejser til Kina

Siden januar har VisitNordsjælland faciliteret et forløb bestående af tre ”Bliv klar til Kina”-workshops. Det er takket være regionale udviklingsmidler med Wonderful Copenhagen som tovholder. Formålet med kurserne har været at udvikle nye koncepter, få knowhow til at takle de mange kinesiske turistgrupper og forstå det kinesiske rejsemarked. Alt sammen for at blive klar til, når VisitNordsjælland 24. november sætter kursen mod Kina og deltager i rejseworkshops i Beijing, Guangzhou og Shanghai.

- Formålet med at tage til Kina er selvfølgelig at sælge destinationen. Vi skal ud og fortælle om Nordsjællands mange attraktioner og have opbygget en dialog med de kinesiske turoperatører, så vi kan få dem til at lave et program, der inkluderer en overnatning i Nordsjælland. Vi skal nemlig have endnu flere kinesere til at vælge Nordsjælland, og endnu bedre – have dem til at overnatte i Nordsjælland, som for mange kinesere primært ses som en endagsoplevelse. Og her tror vi på, at direkte dialog med de kinesiske turoperatører er vejen frem mod endnu flere kinesiske turister, siger Henrik Numelin, projektleder, VisitNordsjælland.

For at kunne forberede sig på kinesiske turister, er det vigtigt at vide, hvornår de kommer på besøg. Udover den generelle sommerferie har kineserne tre andre ferier, hvor de rejser meget. Det er ved kinesisk nytår, som næste gang falder 5. februar 2019 og varer en uge frem. Det er ved 1. maj og cirka en uge frem og ved 1. oktober og cirka en uge frem.