1/2

Musik: Klassisk sommer i Tisvilde og tre kirker

27. juli 2018

Tisvilde Højskole har i flere år samarbejdet med 'Sommerkoncerter i Nordsjælland', og den gentages i sommer med koncerter i Søborg Kirke, Mårum Kirke og Tibirke Kirke som led i Klassisk Sommer på højskolen mandag 30. juli til fredag 3. august.

 

Det har været et frugtbart samarbejde som både højskolen og Gribskovs kirker er interesseret i at fortsætte. Programmet for ugen vil indeholde mange forskellige koncerter bygget op omkring unge strygere fra københavnske orkestre. For at nævne nogle navne kommer violinisterne Aleksander Kølbel og Christian Ellegaard, sangerne mezzosopranen Tuva Semmingsen, alten Hedwig Rummel, og de to bassangere Ove Mynderup og Joachim Knop.

 

Der bliver koincerter med pianisterne Emil Gryesten, Poul Rosenbaum, Jens Kaas og Henning Nielsen.

 

Der bliver mulighed for at opleve dansk guldaldermusik med blæserensemblet ”Gefion” som vil spille musik af forskellige danske komponister som alle har virket i København omkring århundredeskiftet.

 

Gæsteoptræden af Hejse og Metz

Som et ekstra krydderi er der gæsteoptræden af Lotte Heise og Georg Metz, der medvirker som to fornemme ambassadører for musik.

Georg Metz fortæller om den danske sang. Historie der danner baggrund for digtere og komponister. Tanker og idéer har svævet over det danske landskab og det danske folk. En indre fryd vækkes - til tider det modsatte – når vi betragter udsnit af sangskatten.

 

Hvad er er musikken kan give os dødelige – som måske oven i købet gør livet længere, men helt sikkert bedre! Når jeg bliver spurgt om hvad den klassiske musik kan give mig eller hvad den betyder for mig, så svarer jeg altid: 'Alt' – som i alt.

Den kan opmuntre, lindre, give ro til eftertænksomhed (en mangelvare i vore dage) og især kan den få den mig til at føle mig levende, betoner Hejse.

Læs også: Sommerkoncert i Søborg Kirke

Læs også: Klavertrioer i Mårum Kirke