Frivilligcenter.jpg
Græsted: Klinikker eller fælleshus i Frivilligcenter

16. marts 2020

Frivilligcenter Græsted står foran flytning til et nyt fællesskab i Græsted Arkiv og BLIK, men bygningen kan komme i spil til både klinikker, erhverv, samlingshus og andre aktiviteter, når Gribskov Kommuner udbyder den til salg. Der laves lokalplan for hjørnet ved Græsted Syd Station - samtidig med planlægningen af seniorbofællesskab på svømmehalsgrunden, Holtvej 2.

Vi søger at indarbejde flere nye udnyttelsesmuligheder af ejendommen i lokalplanforslaget for at optimere det udbud, der vil komme af ejendommen. Der vil også blive åbnet for mulighed for en tilbygning på grunden, forklarer centerchef Søren Korsholm, Gribskov Kommune.

Det bliver foreslået, at stationsbygningen inkluderes i den kommende planlægning, og at der for stationsbygningens ejendom gives mulighed for en bred række af publikumsorienterede faciliteter og erhverv, som for eksempel klinikker, forsamlingshus, fitnesscenter og andre formål, tilføjer han.

Der er allerede tilkendegivet interesse for bygningen, der er på 184 kvadratmeter. Således har arkitekt Steen Kieler rettet opmærksom på den. Han står bag projektet med knap 40 andelsboliger på svømmehalsgrunden. Det skal være seniorbofællesskab, der også får et fælleshus. Det kunne eventuelt etableres i den tidligere stationsbygning, hvis Gribskov Kommune sætter den til salg, vurderer Kieler.

Også lægerne, der snart flytter til midlertidig pavillon-klinik på Svendebuen har øjnene åbne for bygningen.

 

Den ligger godt med busterminal og jernbane lige udenfor døren samt gode pasrkeringsforhold, siger læge Niels Saxtrup.

Læs også: Græsted-læger til pavillon-klinik