1/1

Gilleleje: Klipper bånd til nye natur-oplevelser

5. maj 2019

Edel Inge Pedersen klippede det røde bånd til den nye rickshaw, Bakkebo Omsorgs-center har fået doneret fra Johannes Fog Fonden.. Med hjælp fra de frivillige cykel-piloter kan beboerne  dermed se frem til oplevelser i naturen. 

Bakkebo Omsorgscenter har dermed sin helt egen rickshaw, som ved hjælp af frivillige cykelpiloter skal bringe beboerne ud i landskabet og gense skønne steder.

 

Det er en del af 'Cykling uden alder', der er et 'fællesskab på hjul', hvor ældre medborgere får mulighed for at blive passagerer i eldrevne rickshaw-cykler med frivillige cykelpiloter bag styret. Det giver mulighed for godt naboskab og rickshawture, der frembringer gode historier og giver smil på læben hos alle.

 

Cykling uden alder findes allerede på to andre plejecentre i Gribskov Kommune, Skovsminde i Græsted og Trongården i Vejby.

 

Beboere, deres familier, naboer, venner, personale og alle, der gerne vil være en del af initiativet, deltog ved indvielsen afr den nye rickshaw. Det blev et festligt arrangement, der også bødpå prøveture til friske passagerer og introduktion for nysgerrige, der gerne ville prøve at træde i pedalerne.

 

Udvalget for Forebyggelse og Idræt har sponsoreret de to cykler der står på Skovsminde og Trongården.

Initiativgruppen der består af Cyklistforbundet Gribskov, Klimagruppen Gribskov og Gribskov Kommune er i fuld gang med at fondsansøge til flere cykler og håber snart at kunne udvide til flere plejecentre og borgere i kommunen.

Inge Edel Pedersen klipper båndet, bistået af Bakkebos aktivitetskoordinator Lne Drist.

Inge Edel Pedersen klipper båndet, bistået af Bakkebos aktivitetskoordinator Lne Drist.

1/3