Foredragsholderen, højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen har taget en selfie fra et højdedrag foran Genezareth Sø i det nordlige Israel.

Foredragsholderen, højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen har taget en selfie fra et højdedrag foran Genezareth Sø i det nordlige Israel.

1/1

Gilleleje: Kristendommens mulige vuggedød

28. august 2019

Højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen, Hillerød, kaster i et foredrag i Gilleleje onsdag 11. september kl. 14.30  lys over et meget interessant og i tillæg specielt spørgsmål: ’Hvordan undgik kristendommen at lide vuggedøden? Om tro, håb og kærlighed’.

Rent faktisk kan det undre, at den lille første kristne kirke ikke led vuggedøden. Den var som en dråbe i havet i det mægtige Romerrige med dets mangfoldighed af templer og filosofier, og en enorm politisk og militær magt. Alligevel blev den spæde Jesus-bevægelse ikke løbet over ende og opslugt i den eksisterende kultur. Hvorfor ikke? Hvor fik den sin robusthed fra? Og hvad er i dag, i en sekulær og efterkristen kultur, en bæredygtig kristendom?

Henrik Nymann Eriksen har i flere omgang gjort studier i den første kristendom, særligt under længere ophold i Israel. Han har blandt andet skrevet en bog om foredragets tema.

 

Foredraget holdes ved et eftermiddagsmøde i Luthersk Missions Hus på Vesterbrogade 22 i Gilleleje onsdag 11. september kl. 14.30-16.30.

 

Alle interesserede er velkomne. Det er gratis at deltage. Der serveres kaffe og kage midtvejs i programmet