1/1

Gribskov: Lån på 82 millioner til effektivisering

7. oktober 2019

Flaget kan godt på til tops på Gribskov Rådhus mandag. Ud over et særtilskud på 8.300.000 kroner som 'særligt vanskeligt stillet kommune' har Indenringsministeriet godkendt ansøgning om lån på 82 millioner kroner til effektivisering af drift. Dermed rykker rådhusudbygning opg sundhedsfagligt hus helt tæt på. Det er i forvejen med i budgetforliget - men det letter voldsomt på likviditeten, at der kan opnås låneadgang.

Regeringen har givet kommunerne adgang til at låne, så der kan investeres i bedre bygninger i en tid med flere børn og ældre.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har givet 52 kommuner mulighed for at låne op til 1,35 milliarder kroner i 2020. En del af midlerne kommer til at sikre, at skoler, vuggestuer, børnehaver og

God velfærd

Der skal være god velfærd i hele landet. Med til det hører, at de fysiske rammer i vores skoler, vuggestuer, børnehaver og plejehjem er i orden. Når der kommer flere børn og ældre, betyder det samtidig, at kommunerne har behov for nye bygninger, så rammerne er fulgt med tiden, og der er plads nok. Med økonomiaftalen for 2020 har regeringen sikret et løft af velfærden på 2,2 milliarder kroner.

 

Med låneadgangen tager vi et ekstra skridt, så kommunerne får mulighed for at forbedre de fysiske rammer om vores fælles velfærd. Vi skal have ordentlige klasselokaler, plads til leg for de helt små samt hyggelige rammer for vores ældste medborgere.

 

Kommunerne har kunnet søge i alt fire lånepuljer på samlet 1,35 milliarder kroner. Puljerne er målrettet forskellige formål, der blandt andet skal sikre, at vanskeligt stillede kommuner får en håndsrækning til at få budgettet til at hænge sammen. En af puljerne hjælper kommunerne med at effektivisere driften, så kolde hænder i fremtiden kan veksles til varme hænder, der er i kontakt med borgerne.

Læs også: Henter 8.300.000 kroner i særtilskud