Ramløse: ‘Låner’ 500.000 til privat bygherre

28. november 2019

Tre parcelhusgrunde har ligget i snart 40 år i et hjørne af Jernbæk-udstykningen i Ramløse, men nu har Gribskov Kommune haft held til at sælge grundene til Tida Byggerservice, Vejby. Der er udfoldet stor kreativitet omkring salget, og således skal sidste halvdelen af købesummen på én million kroner først frigives, når de første tre ud af ni rækkehuse er solgt.

 

Tida Byggeservice er et nystartet selskab, der ejes af Daniel Frederiksen, Ramløse, og Tim Hansen, Vejby.

 

Byrådet har valgt deres tilbud, som indebærer, at der er deponeret 500.000 kroner af købesummen. De frigives, når der er godkendt lokalplan, som er en  forudsætning for projektet, idet der er tale om at bygge ni rækkehuse i stedet for tre parcelhus - og der bliver grundstørrelse på omkring 300 kvadratmeter til boligerne, der bliver 100 kvadratmeter.

 

De resterende 500.000 kroner skal deponeres, når der er godkendt lokalplan. Byggeriet skal være igangsat senest seks måneder efter at der er givet byggetilladelse. Og restkøbesummen frigives til kommunen, når de første tre rækkehuse er solgt.

 

- Vi er glade for, at det er blevet muligt at få en køber til de tre grunde, og dermed er der også et bidrag til udvikling i byen. Så lever vi med, at ordningen omkring salget er lidt usædvanlig, siger næstformand i Udvikling By og Land-Udvalget, Bent Hansen, Venstre.

Jernbæk-2_edited.jpg