Ivaana Olsen Rasmussen sendte en legatansøgning til Bank Nordik, og for nylig fik hun overrakt legatbeviset.

Ivaana Olsen Rasmussen sendte en legatansøgning til Bank Nordik, og for nylig fik hun overrakt legatbeviset.

1/1

Gribskov: Legatregn over nye NGK-elever

12. august 2019

Bank Nordik spiller en særlig stor rolle for fire af de nordatlantiske elever, der mandag er startet i NGK - Nordatlantisk Gymnasie Klasse - på Gribskov Gymnasium. Banken har ydet legat til fire elever på i alt 450.000 kroner, fordelt over det treårige uddannelsesforløb.

Det er én elev fra Grønland og én fra Island, der hver har modtaget hver 150.000 kroner, og de to elever fra Færøerne har delt legatet på ligeledes 150.000 kroner.

15-årige Ivaana Olsen Rasmussen fra Sisimiut i Grønland har fået tildelt et legat på 150.000 kroner fra Bank Nordik.

Det betyder, at hun kan tage en studentereksamen med ophold på Færøerne, i Danmark, Island og Grønland. Sammen med 29 andre unge fra Nordatlanten vil hun gå i den nye klasse.

- Jeg er dybt taknemmelig for legatet fra Bank Nordik. Legatet gør det muligt for mig at vælge den Nordatlantiske Gymnasieklasse-uddannelse, som er meget spændende og ny, hvor fire nordiske lande deltager.

 

Jeg får en kæmpe mulighed for at opleve de andre nordiske lande og kulturer, samtidig med at jeg læser fag som har min interesse, siger hun ifølge en pressemeddelelse fra Bank Nordik, siger Ivaana Olsen Rasmussen.

- Det bliver spændende at læse, rejse og opleve alt det interessante rundt om I Nordatlanten. Jeg er sikker på at vi får en god gruppe som elever. Og jeg er heldig at jeg får legatet med fra Bank Nordik, fastslår Angela Djurhuus, der er den ene af de færøske elever.

Starter i Helsinge – slutter i Grønland

Nordatlantisk Gymnasie Klasse starter med 1.g i Gribskov Gymnasium i Helsinge, hvorefter klassen tager et halvt år til Færøerne og et halvt år til Island for at gennemføre 2.g og hele 3.g vil klassen gennemføre i Grønland.

- Vi vil gerne opmuntre unge mennesker til at tage en uddannelse, da det er med til at give dem bedre jobmæssige muligheder, samtidig med at en veluddannet befolkning også gavner samfundet som helhed, siger René Sørensen, privatkundedirektør i Bank Nordik.

 

Formålet med legatet er derfor at gøre det lettere at gennemføre den nordatlantiske studentereksamen ved at hjælpe den studerende med udgifterne til kost, logi samt transport til og fra de fire lande, tilføjer han.

NGK er en forsøgsordning, hvor der optages nye elever også i 2020 og 2021.

Læs også: NGK skydes i gang på gymnasium

Læs også: 30 boliger klar til nordatlant-klasse

Angela Djurhuus: Det bliver spændende at læse, rejse og opleve alt det interessante rundt om I Nordatlanten.

Angela Djurhuus: Det bliver spændende at læse, rejse og opleve alt det interessante rundt om I Nordatlanten.

1/1