Modelklubben-Gadekæret-11_edited.jpg
Helsinge: Legeplads på vej ved Gadekæret

1. april 2020

Gribskov Byråds Udvikling, By og Land-Udvalg vil sætte gang i aktiviteter, der kan medvirke til at sætte gang i beskæftigelse og virksomheder. Et af initiativerne kan føre til, at det længe efterlyste 'Danmarks Bedste Børneby - Samskabelsesprojekt i Helsinge Bymidte' kommer i gang. Der indgår etablering af en legeplads med familie-børne-lege område på et areal ved Gadekæret.

På budgettet er der afsat 1.500.000 i år til projektet.  Lege- og opholdsområdet kan fremskyndes, så der relativt hurtigt kan påbegyndes etablering af legeplads.

 

UBL-U tilføjer dog, at en række forhold omkring etablering af legeplads der skal undersøges nærmere, idet der er visse tinglyste servitutter på arealet, som naturligvis skal respektere.

Der har endnu ikke været dialog med foreningen 'Helsinge - Danmarks bedste Børneby' om initiativet, men formand Kamilla Brøckner Barslund hilser det velkomment, at der sættes gang i dette initiativ og gerne andre. 

Det har faktisk ikke indtil nu haft noget med foreningen at gøre. De har bare døbt selve samskabelses-projektet i foreningens navn. Vi får hverken penge eller ære for det- og om vi som forening kommer med i beslutninger er heller ikke sikkert. Det er helt rent politisk udspil, tilføjer hun.

JDer er mange muligheder og behov at dække i vores by, og de unge har også et behov hvor de sammen med andre kan få tiden til at gå med noget fornuftigt. Jeg håber da meget, at vi bliver kontaktet en af dagene. Ideer har vi i hvert fald masser af, fastslår Kamilla Brøckner Barslund.