1/1

Håndbold: Liga-spillerne er sendt hjem

12. marts 2020

Alle aktiviteter i Nordsjælland Håndbold er i bero. Spillerne er sendt hjem. Holdtræningen under ledelse af cheftræner Simon Dahl er aflyst, så spillerne kan holde sig i gang med med individuelt træningsprogram, de kan lave på egen hånd. Samtidig med 14 dages pause i ligakampene er der til gengæld godt gang i spekulationerne om, hvordan ligaen kan færdigspilles. Et par af dem kan betyde, at NH kan fortsætte som ligahold.

Senest torsdag 26. marts samles klubberne i ligaen og 1. division til møde som Divisionsforeningen Håndbold har indkaldt til. Det blev fastsat ud fra den forventning, at grundspillet var overstået med kampe 25. marts, men det er ikke den nye realitet. Der forestår to spillerunder. Ovenpå det et slutspil om mesterskab - og også nedrykning.

Et af de scenarier, der kan blive udgangen på hele Coronasmitte-pausen kan være, at turneringen ikke færdigspilles og nedrykning suspenderes og at et ekstra hold rykker op fra 1. division, så der i næste sæson spilles med i 16 ligahold. Et anden scenarie kunne være, at der startes på en frist med de samme 14 hold i ligaen næste år. 

Det er da to scenarier, vi ikke vil modsætte os, siger sportschef i NH, Jørn Blom. Men han kan forestille sig at stort set alle hold, arbejder med løsninger helt ud fra deres position i ligaen.

Nu må vi må i først omgang afvente, om ligaen og 1. division kan komme i gang igen - eller udviklingen om et par uger vil udelukke det, siger direktør i Divisionsforeningen, Thomas Christensen.

Han tilføjer, at der hviler et stort ansvar på foreningen til den mest fair afslutning på turneringen, som det overhovedet er muligt. Det er heller ikke blot et sportsligt aspekt, der er på spil. Det er også tunge øknomiske vilkår, klubberne kan have håndteret.

Hvis grundspillet afsluttes, skal Nord Sjælland Håndbold have sikret fire point i kampene i Kolding mod KIF og på hjemmebane mod GOG for at have en chance for at klare frisag. Det forudsætter at enten KIF eller Lemvig-Thyborøn ikke får flere points. NH har ni points og de to øvrige har 13 - med de to spillerunder tilbage.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com