1/5

 'MAD TIL ALLE' PÅ LOKALE-JAGT

'Mad til alle', der er et fødevarefællesskab for økonomisk trængte, og som sikrer, at overskudsmad bliver til daglige måltider for medlemmerne, er på jagt efter et nyt hjemsted. Det har siden starten i 2016 haft til huse i en sidebygning til Stæremosen 57, det tidligere Jobcenter i Gilleleje, men det står nu lige før salg.

Gribskov Kommune ejer bygningen og fællesskabet har haft gratis lokaler. Det er også, det fællesskabet nu søger andetsteds iGribskov  kommune.

 

Vi håber at en virksomhed, organisation eller butik i Gilleleje, Græsted eller Helsinge vil gøre det muligt, at 'Mad til alle' fortsætter med at yde fødevarehjælp ved at byde os indenfor i evt. ledige lokaler, siger Benedicte Meyer, der er i spidsen for fællesskabet.

 

Vort store ønske er et industrikøkken på omkring 30 kvadratmeter samt lager, pakkerum og undervisningslokale – i alt 250 kvadratmeter. 

 

'Mad til alle' uddeler på daglig basis overskuds-mad til økonomisk trængte familier og enlige i Gribskov, Hillerød og Helsingør.

 

Frugt, grønt, brød og kølevarer henter vi i supermarkeder og hos producenter i sæson. I køkkenet står medarbejdere og frivillige klar til at sortere, rengøre og pakke måltidskasser til de enkelte familier, som efterfølgende leveres til centrale afhentningssteder.

 

Vi pakker omkring 250 måltidskasser ugentligt og redder derved tre tons mad om ugen fra at ende som madspild, påpeger Benedicte Meyer.

Alle, der kan hjælpe 'Mad til alle' ud af lokal-nøden er velkomne tik at kontakte Benedicte Meyer på telefon 42 55 83 00.

Ved åbningen i 2016 kom borgmester Kim Valentin for at overrække check på 808.000 kroner som starthjælp til 'Mad til alle'. Det var som repræsentant for Trygfonden.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com