1/1

Helsinge: Mægler skal sætte fart i grundsalg

9. april 2019

Gribskov Kommune har tirsdag udpeget erhvervs-mægleren, der skal sætte fart i salget at bolig-klyngerne i Helsinge-Nord, Troldebakkerne i Helsinge. Mægleren er valgt blandt tre emner. I første omgang sættes to klynger på i alt 23.000 kvadratmeter grund-arealer. Det er der store forventninger til i byrådet. 

Det er dermed anden gang, Troldebakkerne kommer i udbud. Det skete første gang for få måneder siden, da det ikke lykkedes at få tilbud på de to klynger, som byrådet har ønsket bebygget med parcelhuse eller tæt-lav bebyggelse.

På den baggrund blev det besluttet at forsøge gennem ekstern mægler. Det vil uforandret være et offentligt udbud, som mægleren skal søge at målrette til typehusfirmaer eller andre projektudviklere.

Mægler-opgaven har været i udbud til tre udvalgte mæglere, der tirsdag havde lejlighed til at præsentere den model, de mener, der skal til for at få gang i salget. Det er et af kriterierne mæglerne er bedømt på. Et andet er det salær, mægleren skal have som procent af nettosalgssummen. 

Det er en administrativ vurdering, der er sket af tilbuddene, og det ventes offentliggjort en af de nærmeste dage, hvem der får opgaven. Aftaleperioden er på seks måneder.

- Det er på høje tid, at vi får gang i grundsalg i vores kommune, og jeg har tillid til, at det nu kan lykkes. Kommunen købte troldebakkerne - Helsinge Nord - for seks år siden, og foreløbig er det kun arkæologerne, der har taget spadestik derude, siger Jesper Behrensdorff, medlem af UBL-U, Udvikling By og Land-Udvalget.

Købt for 26 millioner kroner

Gribskov  Byråd valgte under Jan Ferdinandsen ledelse i 2013 at købe Helsinge Nord, Bøgeskovgård. Købsprisen var 36 millioner kroner.

For to år siden blev avlsbygningerne og stuehuset solgt fra sammen med i alt 23.000 kvadratmeter grundareal til Helsinge Realskole, der siden har åbnet børnehave. Det har indbragt fire millioner kroner.

Det efterlader godt 320.000 kvadratmeter, der kan bebygges med boliger. Der er tale om op mod 350 boliger.