1/1

 MERE FART PÅ MØLLEPROJEKT 

Med en million kroner ‘på kontoen’ fra Foreningen Realdania til renovering af Ramløse Mølle, Pibe Mølle og vandmøllen på Esrum Møllegård er der for alvor kommet skred i arbejdet, og i Ramløse gøres der klar til, at der igen kommer vinger på møllen.

Hos møllebygger Morten Anker Petersen, Avnbøl ved Sønderborg, der i flere uger været arbejdet med vingerne, og i den forløbne uge har en gruppe fra Gribskov Kommune besøgt værkstedet for at følge, hvordan det går.

 

Vi venter, at der fra mandag 19. oktober kommer stillader op på møllen, så vindrosen kan sættes op go opsætningen af vingerne kan forebredes, fortælle mølleforeningens formand, Paul Plant.

 

Morten Anker Petersen, der netop har modtaget pris fra Sønderborg Kommune for renoveringen af nationalsymbolet, Dybbøl Mølle, har tidligere været på farten i Gribskov Kommune for at kigge nærmere på behov for nye vinger til Pibe Mølle, så det også kan iværksættes inden for den bevilling, der er fra Realdania.

 

Han har også været en tur på Esrum Møllegård for at se nærmere på vand-møllen, som har en andel i bevillingen fra Realdania med 40.000 kroner, så den kan prøvekøres for første gang i snart 12 år.

 

Gribskov Kommune har støtte Ramløse Mølle med 1.500.000 kroner og LAG Halsnæs Gribskov har givet tilsagn om 500.000 kroner til dette projekt.

1/1

1/1