1/1

1/2

 MILLION-TILSKUD TIL MØLLER 

Gribskov Kommune har netop fået op til en million kroner fra foreningen Realdania til restaureringen af Ramløse Mølle, Pibe Mølle og Esrum Vandmølle.

 

De tre møller skal restaureres, og formålet er at gøre møllerne funktionsdygtige, så de aktive møllelaug kan formidle møllernes historie. Arbejdet med Ramløse Mølle er allerede i gang, idet der netop nu laves nye vinger. Her har LAG Halsnæs Gribskov givet tilsagn om 500.000 kroner.

 

Gribskov Kommune har bevilget 1,5 millioner kroner til mølleprojekterne.

 

GOD NYHED FOR HELE GRIBSKOV

Det her er en rigtig god nyhed for hele Gribskov Kommune. Det giver os en endnu bedre mulighed for at restaurere møllerne og dermed sikre formidlingen af denne vigtige del af den danske kulturarv, siger formand for KEO, Kultur, Erhverv og

Oplevelsesøkonomi-Udvalget, Morten Ulrik.

 

Han kalder det et kæmpestort skulderklap og en stor anerkendelse af de frivillige, der bruger deres fritid på møllerne.

 

LOKAL OG NATIONAL BETYDNINGD

De gamle møller i Danmark har ifølge Morten Ulrik Jørgensen stor lokal og national betydning, fordi de fortæller om det førindustrielle landbrugsland, Danmark var engang.

 

De er jo historiske mindesmærker i landskabet, der fortæller en særlig historie om vores kultur. Det er både spændende for os, der bor her, for turister og så naturligvis kommende generationer, siger formanden.

 

Møllerne restaureres i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Gribskov Kommune, og Museum Nordsjælland og de aktive møllelaug skal formidle møllernes historie gennem aktiviteter og artikler.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com