1/1

Fagbogens dag: Mød fire forfattere i ét hug

28. september 2018 kl. 19.30

Der byder sig en fin mulighed for at få et indblik i udvalgte forfatteres litterære universer og deres måde at arbejde på. Indsigtsfuldt og lystigt vil de fortælle med et fokus på deres aktuelle bøger. Der er endda mulighed for at møde fire forfattere i ét hug. Det er Gilleleje Bibliotek i Kulturhavn Gilleleje, som tirsdag 2. oktober kl. 16.00-18.00, lægger rammer til Fagbogens Dag.

 

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Forfatterforenings faglitterære forfattere og Gribskov Biblioteker.

 

 

Den kendte forfatter og radiomand Egon Clausen, København, lægger ud med et litterært tapas, hvor han serverer en række af sine tekster om livet og døden og alt det, der befinder sig mellem disse to yderpunkter. Egon Clausen har et omfattende forfatterskab bag sig.

 

Forfatteren Margrethe Tjalve, Helsingør, giver et indblik i et betydeligt sporskifte: Fra historisk undersøgelse til roman, hvor hun redegør for arbejdet med Gertrud Rask, Hans Egedes kone og deres liv i Grønland i 1700-tallet, som blev til romanen Iseskrog.

 

Forfatteren Lise Bock, Vejby, redegør for, hvordan en ukendt historie bider sig fast. Hvordan en idé om at sige jobbet op for at skrive om biologi udviklede sig til et projekt om radioteknologi. Resultatet blev den autentiske roman Buen og gnisten. Pionererne fra radioens barndom.

Endelig vil forfatteren Jørn Henrik Olsen, Gilleleje, formidle indsigter om velkendte følelser og livets smertepunkter, og ikke mindst hvordan de bliver omdannet til essays i smukke kunstbøger. Han forventer blandt andet at kunne præsentere den helt nye Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst, der officielt udkommer sidst i oktober.

 

Flere af forfatternes udgivelser bliver præsenteret på et bogbord. Og der bliver mulighed for at køb udvalgte bøger. Arrangementet er ganske gratis. Alle interesserede er meget velkomne.

 

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com