1/1

Motion: Mountainbike-festival med egen vejrvært

11. september 2019

Der er spændende aktiviteter for hele familien, når en 'mountainbike-festival' løber af stablen søndag 15. september kl. 10.00-15.30. Et af Danmarks bedste mountainbikespor bliver nemlig indviet i Tisvilde Hegn, med blandt andet mountainbike-børneløb og udfordringer for de voksne. Vejrvært Peter Tanev rykker ud med vejr-bilen fra TV2-Vejret, så det får bevågenhed landet over.

 

Mountainbike-festivalen i Tisvilde bliver dermed lige noget for alle børn og voksne. Her kan de for eksempel få en tur på pump track-banen, prøve bunny hop, gå på slackline eller få en guidet cykeltur i det naturskønne område.

 

Ny mountainbike-rute indvies

Derudover bliver en ny 30  kilometer lang mountainbike-rute i det kuperede nordsjællandske landskab indviet. Det drejer sig om Halsnæs og Gribskov kommuners helt nye mountainbike-spor, som i øvrigt er kåret til et af Danmarks bedste.

 

Ruten er et såkaldt blåt spor, hvilket betyder at det kan gennemkøres uden særlige forudsætninger.

 

Cykelløb for børnene, pølser og is

Der er også  børneløb på mountainbike under festivalen, som man kan melde sig til både før og på selve den store dag. Her er der også is, pølser og smagsprøver på vildtkød til alle. Og så kan man møde den energiske mountainbike-cyklende vejrvært Peter Tanev.

 

Sporet bliver en attraktion

Formand for udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune Helle Vibeke Lunderød kommer med til festivalen.

 

- Det er en speciel dag, for ikke alene afholder vi MTB-festivalen for første gang – vi kan også præsentere det nye og virkelig flotte mountainbike-spor, som jeg tror bliver noget af en attraktion for både lokale og turister, fortæller formanden.

 

Motion skal være sjovt

Også Gribskov Kommunes formand for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft kommer i sadlen og er med på dagen.

 

- Vi har en ambition om at gøre det sjovt at være sund, og her er både festivalen og vores fælles mountainbike-spor helt perfekt. Her kan man få motion og samtidig nyde noget af Danmarks skønneste natur, som er en anden og måske lige så vigtig slags sundhed, siger hun.

 

Festivalen foregår kl. 10.00- 15.30 og foregår ved Nyvej 133 i Asserbo, ved den store p-plads.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com