Østergade 20_01.jpg
Gilleleje: Museerne åbner igen 11. juni

1. juni 2020

Museum Nordsjælland åbner for udstillinger og oplevelser i Skibshallerne med indgang fra Østergade 20 i Gilleleje. Det er første gang torsdag 11. juni kl. 11-16. Der er åbent torsdag-søndag.

Publikum kan dermed få et fint indblik i tidligere tiders Gilleleje og se, hvordan datidens befolkning boede, arbejdede, gik i skole og holdt fri.

Der er mulighed for at gå rundt i de små stuer i Det Gamle Fiskerhus og at oplev fiskernes arbejde i Skibshallerne. Der er indblik i at gå skole anno 1865 og tak at tage på ferie i 1950’erne og 1960’erne.

SOMMERBOLIG

Østergade tilhørte indtil 2013 fiskerfamilien Klug, som boede der i flere generationer. Sommerboligen blev udlejet til feriegæster og fiskere fra Bornholm. Gribskov Kommune købte huset med henblik på en forestående udbygning af museet.

Der er også mulighed for at komme indenfor i et lille sommerhus fra 1950. Her holdt en familie sommerferie på under ti kvadratmeter.

 

Skibshallerne er omgivet af en skøn, gammel frugthave, hvor der er lejlighed til at gå en tur og nyde udsigten. Om sommeren er der servering fra museumscafen, så det det for alvor kan blive et lille pusterum midt i byen, hvor der kan nydes en kop kaffe og kage.

 

Skolestuen er indrettet som i 1865. Prøv at skrive med griffel på tavlen. I stuehuset vises også skiftende særudstillinger.

 

OKTOBER 1943

Udstilling om Oktober 1943. Øjenvidnefortællinger tegner et billede af forholdene i Gilleleje under de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. I udstillingen om oktober 1943 kan publikum se fiskerjolle, der blev benyttet i forbindelse med jødernes flugt fra Villingebæk til Sverige.

Der er entré på 40 kroner for voksne. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Billetterne gælder også til besøg på Nakkehoved Fyr.

Læs også: Nakkehoved-fyrene åbner igen