1/1

Helsinge: Natur helt ind i Troldebakkerne

15. oktober 2018 kl. 09.30

Landskabskarakteren i Troldebakkerne skal være med til at sikre mange muligheder for at skabe oplevelser og fællesskaber på tværs af klynger af boliger i Helsinges bydel, Troldebakkerne i Helsinge Nord. hvor Gribskov Byråd har besluttet at udbyde de første to arealer til boligklynger. Det er samtidig besluttet at vente med de meget visionære boligløsninger, og starte med at  traditionelle parcelhuse opg rækkehuse.

Helsinges kommende bydel Troldebakkerne med plads til 700 boliger har allerede tiltrukket sig interesse fra flere investorer, som vil være med til at udvikle området.

 

Gribskov Kommune efter at tiltrække investorer, som vil være med til at udvikle et af Nordsjællands største by-projekter. 

 

- Troldebakkerne bliver et helt unikt boligområde her i Nordsjælland. Med plads til i alt 700 nye boliger i dette naturskønne område kommer de nye beboere til at bo både tæt på både Helsinges bymidte, idrætsfaciliteter, skoler, børnehaver og med eget trinbræt til Tisvilde-Hillerød-banen. Og med blot 45 minutter til København i bil og med mulighed for at tage toget også, så bliver det et område, de fleste vil finde attraktivt, vurderer borgmester Anders Gerner Frost.

 

Byudviklings-område tæt på det meste

Troldebakkerne er et 70 hektar stort område nord for Helsinge i første parket til naturen i baghaven og stadig tæt på by og moderne faciliteter.

 

De to områder er til salg frem til midten af december. Det er de to første af i alt 16 planlagte områder i Troldebakkerne, der skal udvikles over de kommende år.

 

- Investorernes opgave bliver at udvikle området med enten byggeklare grunde eller færdigbyggede boliger som for eksempel villaer eller rækkehuse. Det er op til investorerne, hvordan de vil gribe udviklingen an, så længe de overholder rammeplanen for området, siger Anders Gerner Frost.

 

Grønne områder i centrum

Rammelokalplanen for området beskriver blandt andet, at husene skal ligge i klynger med et lokalt grønt område i midten. Samtidig fungerer de som en del af helheden i bydelen Troldebakkerne, hvor der også er større fællesområder med legepladser, stier og naturområder.

 

- Vi har løbende mærket interessen, så vi glæder os til at tage stilling til forhåbentlig mange tilbud de kommende to måneder, så vi har en række spændende projekter at vælge mellem, og der kan komme gang i udviklingen af Troldebakkerne, siger formand for Udvikling, By og Land-udvalget, Pernille Søndergaard.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com