1/1

Gribskov: Naturglæde i Helsinge og Tisvilde

11. marts 2020

Holbo-spejderne i Helsinge og Tisvilde Hegn Orienteringsklub modtager henholdsvis 25.000 kroner og 44.000 kroner til en sov-ude-weekend og natorientering for hele familien. De er blandt. 127 projekter, der har fået i alt 6,4 millioner kroner i støtte fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og Aage V. Jensens Naturfond i forbindelse med partnerskabet 'Vores Natur'. 

Målet er at få naturglæden til at blomstre i hele landet, og overnatning under åben himmel, middage med naturens vilde råvarer, vandreture med naturformidling, og meget mere. Danmarks natur kommer til at summe af interesse, engagement og aktiviteter i løbet af året. 

Vores Natur er et partnerskab mellem DR, Naturstyrelsen, Danske Naturhistoriske Museer og Friluftsrådet, som sætter fokus på den forunderlige danske natur og alle de spændende oplevelser, der venter derude.

 

Vores Natur skydes i gang med den hidtil mest ambitiøse danske naturserie 'Vilde, vidunderlige Danmark', der får premiere på DR1 søndag 12. april. Frem til 1. november vil der være et væld af naturaktiviteter, som en masse forskellige organisationer på både nationalt og lokalt niveau står bag. 

' Vi glæder os meget til at se naturbegejstringen sprede sig som en steppebrand gennem hele landet i 2020. Med støtten til de 127 projekter kan vi bakke op om det store lokale engagement, som allerede findes i de lokale foreninger rundt om i landet. Det er dejligt at se, at der allerede er så mange ildsjæle, som brænder for at dele gode naturoplevelser med andre, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, projektleder for Vores Natur.

Natorientering og sov-ude

Holbo-spejderne har fået 25.000 kroner til til et åbent arrangement for børn og voksne med træklatring, naturformidling, mad over bål og overnatning i det fri. Der er fokus på grupper, der normalt ikke er aktive i naturen. Det er blandt andet til kil klatreudstyr. Arrangementet bliver lørdag 2. maj og søndag 3. maj ved spejdernes hytte ved Høbjerg Hegn.

Tisvilde Hegn Orienteringsklub har fået 44.000 kroner i tilskud til afvikling af minimum otte nat-orienteringsløb, der er åbne for alle. Der er særligt fokus på børnefamilier, der ikke tidligere har prøvet orienteringsløb. Tilskuddet er blandt andet til dækning af udgifterne til pandelamper, kompas og elektroniske brikker.