1/1

Helsinge: NGK skydes i gang på gymnasium

12. august 2019

Gribskov Gymnasium åbner til det nye skoleår onsdag 14. august - men allerede mandag har der været første dag på skolen for de nye elever i 1.n - også kaldet NGK-elever, der kommer fra fra Grønland, Island, Færøerne og Danmark.

 

De har det til fælles, at de skal gå i den nye Nordatlantiske gymnasieklasse. 30 elever tager fat på uddannelsen, hvis første år er i Helsinge - og de to kommende år i det nordatlantiske område., Eleverne er fordelt således: To færinger, otte islændinge, 15 grønlandske samt fem danske, hvoraf enkelte er fra lokalområdet.

Oprindeligt var yderligere en elev fra Grønland og én fra Island tilmeldt, men de er faldet fra siden optagelsen i klassen i foråret.

Rektor Kristoffer Høy Sidenius og bestyrelsesformand Carl-Jørgen Bindslev bød velkommen, og de særlige NGK vejledere, Jakob Sudhakar Tommesen og Hanne Jakobsen, præsenterede dagens program, som byder på fælles morgenmad, navneleg, samt tur rundt på skolen og i Helsinge.

 

Mentorer fra 2.g

Guider på turen er de 2g elever, der som 'NGK-mentorer' har meldt sig til at introducere de nye til skolen og byen.

 

Senere tager flokken på indkøb, og der er fælles madlavning og aftensmad på skolen.

Vi håber, at alle hurtigt falder til og bliver glade for deres valg. Og vi glæder os til at gøre vores skolen mere mangfoldig og spændende, også for de 'almindelige' elever på STX og HF, fremhæver uddannelsesleder Trine Nybroe.

Læs også: Legatregn over nye NGK-elever

Læs også: 30 boliger klar til nordatlant-klasse

1/3