Nordbold_07.jpg

Håndbold: NH tester mod nyt svensk liga-hold

9. august 2019

Nordsjælland Håndbold fortsætter testkampene frem mod den nye liga-sæson, og for anden gang på fire dage bliver det mod svensk modstander, OV Helsingborg, der er vendt tilbage til Handbolls Ligan. Kampen spilles lørdag 10. august kl. 16.00 i Frederiksborg Centret i Hillerød.

NH stod overfor et andet liga-hold fra svensk håndsbold, IFK Ystad, der vandt på hjemmebane med et par mål efter et meget ujævn kamp med skiftende større føringer til holdene.

Der er planlagt fem træningskampe, hvor den sidste spilles i næste uge, som afslutning på trænings-lejren i Vejen Idrætscenter. Det glædelige er, at truppen nu er fuldtallig med 16 spillere, betoner cheftræner Simon Dahl.

 

Det betyder også at der er ni nye, som skal spilles ind, ligesom »de gamle« skal lære nyt. Efter de første to træningskampe er han ganske godt tilfreds:

- Vi kan se, at vi bliver dygtigere til dét, vi går og træner. Og vi får erfaring ved at stå ved siden af hinanden i kampene. Vi bliver bedre fra træning til træning, fra kamp til kamp, tilføjer Simon Dahl.

Træningslejren på fire dage bliver så en finpudsning inden ottendelsfinalen i pokalturneringen Santander Cup lørdag 24. august klokken 16 mod Skanderborg i Helsinge-Hallerne:

- Det er vigtigt at komme væk fra de vante rammer og være sammen på en anden måde; det er en mulighed for at være sammen uden kun at skulle spille kamp, siger cheftræneren, som også kan melde om en rigtig god stemning i truppen.

Træner med fortid i Nordsjælland

Træneren hos den svenske modstander er Krister Lindgren, der har et godt kendskab til dansk håndbold med fortid som træner for Skjern Håndbold - og før det i en perioden også i Nordsjælland Håndbold.

OV Helsingborg spillede sig op i den bedste svenske rækker i 2018-19 under ledelse af cheftræner Ulf Sivertsson, der nu er vendt tilbage  for at genrejse Kolding IF, som NH møder i træningskamp under opholdet i Vejen. Det bliver lørdag 17. august kl. 15.00. 

Læs også: Håndbold-optakt med nederlag