Gribskov: Nok er nok for konservative

6. februar 2020

Sprækkerne i samarbejdet i Gribskov Byråd er onsdag aften blevet endnu større. De konservative har nemlig besluttet også formelt at udtræde af den konstitueringsaftale, der ellers for over et år siden samlede alle partier og partiløse medlemmer. Det følger efter, at Dansk Folkepart for en uge siden brød ud.

 

Nok er nok. Vi har derfor besluttet, at vi nu træder et skridt tilbage, fortsat arbejder konstruktivt, bakker op om udvalgsstruktur, men til hver en tid forbeholder os retten til at sige præcis, hvad vi mener på de enkelte sager, forklarer de konservative fungerende gruppeformand, Trine Egetved, om beslutningen.

Efter længere tids overvejelser og dialoger internt i partiet, har Det Konservative Folkeparti i Gribskov i enighed valgt at forlade konstitueringen, oplyser Gribskov konservative, hvis bestyrelse  onsdag aften traf bestyrelsen sammen med byrådsgruppen, Jesper Behrensdorff, der i øjeblikket har orlov, Egetved og Lars Nielsen.

 

Skoleøkonomi afgørende

I efteråret blev vi opmærksomme på, at skolerne stod med massive økonomiske udfordringer. Vi kæmpede internt i byrådet for at få løst dette, og på seneste byrådsmøde stemte vi for at hjælpe skolerne af med lidt af den gamle gæld.

 

Men faktum er, at vi kun har sat et midlertidigt plaster på et meget stort sår. Udfordringerne er ikke løst og skolerne står fortsat med massive underskud og skal finde mindst 18 millioner kroner i årlige besparelser.

 

Vi ønsker at kalde tingene det de er. I dette tilfælde er der tale om en rammebesparelse på 18 mio. kr., som ikke fremgår af budgettet. Vi må desværre konstatere, at vi ikke i konstitueringen kunne finde flertal for at komme længere på denne sag, så vi kunne hjælpe vores skoler yderligere. Derfor kan vi ikke længere være en del konstitueringen, da vi vil kunne fortælle tingene som de er og være klare og tydelige omkring kommunes udfordringer, betoner de konservative.

Læs også: Forsat bredt samarbejde i byråd

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com