Gribskov: Nytgribskov øger bredde til otte

23. juni 2020

Bredden i Nytgribskovs byrådsgruppe er tirsdag øget til otte medlemmer, idet Jonna Præsts brud med Dansk Folkeparti har ført til, at hun nu er indlemmet i det nye parti. Det sker få uger efter, at Jesper Behrensdorff rykkede ind efter brud med de konservative.

Nytgribskov opnåede seks pladser i byrådet ved valget i november 2017 - og fik ved den lejlighed fuld valuta for valgforbund, hvor de ‘små’ partnere ikke opnåede valg, men samlet gav et stemmebidrag på 1.657 oven i Nytrgribskovs egne 5.121 stemmer.

Det lokale byrådsparti favner dermed over syv partigrupperinger. Alternativet, der var få stemmer fra at komme ind på bekostning af Trine Egetved, C, gav et bidrag på 782 stemmer.

Ungt Gribskov opnåede 463 stemmer og blev heller ikke repræsenteret - lige så lidt om de radikale, der nåede 380 stemmer. Endelig var Finn Fredsgaards ’Bedre Tider’ med i forbundet og nåede 32 stemmer.

 

De to nytilkomne medlemmer opnåde stærke personlige stemmetal. Jesper Behrensdorff blev konservative topscorer med 451 stemmer og Jonna Præst nåede 416 personlige stemmer som nummer to på Dansk Folkepartis liste.

 

Det er niende gang, der sker omvæltninger i byrådet, der endnu har halvandet år tilbage, siden Anders Gerner Frost blev valgt som borgmester med støtte fra Enhedslisten og Socialdemokratiet - i alt 12 af byrådets 23 medlemmer.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com