1/1

Blistrup: Om det gode liv, når man bliver gammel

27. september 2019

Kultursociolog Christine E. Swane er fredag 4. oktober kl. 10.00-12.00 gæst i Kirkeladen i Blistrup, hvor hun vil holde foredrag 'om det gode liv, når man bliver gammel'.

Aktiv og sund aldring bygger i vid udstrækning på sundhedsprofessionelle normer for det gode liv, hvor fokus alt for længe har været på vores fysik.

 

For ikke at ligge samfundet til last skal vi bevise, at vi er aktive og sunde – ved at gå til fitness, så vi forbliver raskere, og være frivillige på plejehjemmet, indtil vi selv flytter ind. Pauser, hvile, refleksion, minder og stilhed defineres som fravær af aktivitet, forklarer hun.

Men for ældre, som kan være syge, trætte og mætte af dage, kan det at bevæge sig udenfor eller hen til spisebordet være en aktivitet. Forskning fra plejehjem og fortællegrupper for ældre inddrages til at illustrere andre perspektiver på en meningsfuld alderdom, end den, der defineres ud fra aktiv og sund aldring.

Der bydes på yderligere to møder i rækken af fredagsforedrag i år:

Fredag 8. november kl. 10.00-12.00: Foredrag ved sognepræst i Vejby-Tibirke, Ulrik Pilemand, der også er orlogspræst, om at være 'på piratjagt som orlogspræst'.

Fredag 6. december kl. 10.00-12.00: Foredrag ved sognepræst i Nærum Kirke, Bruno Rasmussen om 'englene i Bibelen og kunstens verden'.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com