Gribskov: Om lidt er Bo Jul Nielsen radikal

29. januar 2020

Gribskovs viceborgmester og medlem af byrådet i hele kommunens levetid, er klar til at melde nyt, lokalpolitisk ståsted, ud. Det bliver efter alt at dømme de radikale, der 'om lidt' har Bo Jul i deres rækker - og dermed også en formodet, stærk spids-kandidat til valget i november 2021.

Bo Jul Nielsen står i øjeblikket udenfor partierne, en position han har indtaget, siden han i fjor forlod Socialdemokratiet efter uoverensstemmelser med den lokale partiforening.

I et interview i Ugeposten onsdag oplyser Bo Jul Nielsen, at han snart er klar til at melde ud om sit valg af nyt parti, som han dog ikke vil antyde andet om, end at det er et parti, der er repræsenteret på Christiansborg. Det udelukker dermed Nytgribskov, der kun har lokal platform, men som eltid altid nævnes som mulighed for partihoppere.

Flere andre partier i byrådet melder ud, at de ikke har drøftet medlemskab med Bo Jul Nielsen, og det efterlader Det Radikale Venstre, der i øjeblikket ikke er repræsenteret i byrådet. SF kunne også være i spil, men derfra er det over den seneste tid ikke anset for en åbenbar mulighed.

Bo Jul Nielsen, der tre gange har været spidskandidat til byrådsvalg i Gribskov Kommune uden helt at gribe ud over borgmesterposten, har stadig vist sig som en slags socialdemokrat. I hvert fald arbejdede han aktivt i valgkampen til Folketinget i juni 2019 for at få den lokale kandidat, Nick Hækkerup, valgt. Det var en aktivitet han udfoldende i samspil med Socialdemokratiet i Helsinge Vest, men Helsinge Øst-partiet så lidt skævt til det med baggrund i hans brud med partiet.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com