1/1

Helsinge: 'Kommunaldirektør for en dag' finder 80 millioner

23. januar 2020

Gribskovs politikere har tirsdag fået præsenteret input til, hvordan det kan lade sig gøre at spare på det kommunale budget - helt nøjagtigt 80 millioner, som eleverne fra klasserne 1rs og 1u på Gribskov Gymnasium arbejdede konkret med som spareforslag, da de besøgte rådhuset og satte politikerne stævne.

 

Eleverne skulle være 'kommunaldirektør for en dag' og havde til opgave at finde 80 millioner kroner og fremlægge det for byrådspolitikere og kommunens administration.

 

Det blev en spændende dag med stof til eftertanke for elever og kommunalpolitikere, fastslår Gribskov Gymnasium.

- Det var en utrolig interessant oplevelse at se, hvordan de unge også kan se de udfordringer, vi vil stå med i årene frem - men som der ikke lige er politisk vilje til, når vi samles i byrådet, siger Trine Egetved.

Hun er formand for byrådets udvalg for Strategi og Samskabelse, og har også i den seneste tid selv haft unge inde for at inspirere i sit udvalg.

De unge kan mere modigt end mange andre for eksempel pege på, at nogle af vores små skoler måske skal tages væk - og også, at borgerne i mange tilfælde skal være mere selvhjulpne og ikke bare kalde på kommunal service, nævner hun blandt andet fra indtrykkene i mødet med de unge i byrådssalen og jubler over det engagement, de unge lagde for dagen.

1/5
1/4