top of page

40 år i Helsinge Realskole

Fredag 6. oktober var en ganske særlig dag på Helsinge Realskole. Hvert år inviteres skolens pensionerede medarbejdere til en hyggelig sammenkomst, men denne våde oktoberdag blev der talt om meget mere end gamle dage på skolen.

Ved dagens morgensamling for skolens elever tog skolens øverste leder, Jeppe Tobberup, fusen på en af dagens indbudte pensionister - tidligere bibliotekar Helle Lindgaard. På vegne af dronningen overrakte han Helle Lindgaard Den Kongelige Belønningsmedalje for 40 års uafbrudt og ekstraordinær arbejdsindsats på skolen.


Gennem de 40 års ansættelse har Helle Lindgaard haft mange titler og hun har været engageret og grundig uanset hvilken funktion, hun har haft ansvaret for. Helle Lindgaard har været på fornavn med de fleste af skolens 750 elever og været i berøring med utallige familier siden 1983, hvor hun blev ansat som overlærer. Hun fortsatte i 2010 som afdelingslærer med ansvar for bibliotek, indskoling og pædagogisk læringscenter.


Indtil hun gik på pension 31. august i år, har hun i de seneste år haft ansvar for skolens bibliotek. Her har hun haft styr på hver en bog, der står på hylderne og været yderst engageret i at finde nye spændende bøger til skolens elever.


I indstillingsbrevet til kongehuset fremhæves Helle Lindgaard også for sin stræben efter at give eleverne fællesskabsoplevelser, som de vil huske resten af livet. Hun har altid haft en finger på pulsen og vidst alt om, hvad der rører sig på skolen Hun har altid strakt sig langt ud over det sædvanlige for at få tingene til at hænge sammen og løse de udfordringer, der er opstået undervejs.

Helle Lindgaard, pensioneret bibliotekar på Helsinge Realskole fik sit livs overraskelse i en fin lille æske fredags. (Foto: Jeanette Hougaard).

bottom of page