top of page

'Gilleleje går i fisk' 16. april

‘Gilleleje går i i fisk’ lørdag 16. april kl. 10.30-16.00 med fiskegrejsloppemarked og grejauktion Gilleleje Hallen, og havnen bliver centrum for et større arrangement, målrettet lystfiskere.

Surfcastere står på kysten og fisker, og deres repræsentanter fremviser det helt særlige udstyr og teknikker, der gør at de kan kaste op til 200 meter ud i havet.


Målet er at tiltrække nybegyndere såvel som erfarne lystfiskere fra nær og fjern og vil blandt andet byde på et kæmpestort brugt fiskegrejsloppemarked og grejauktion såvel som et helt nyt koncept, 'Fiskeminigolf', hvor der dystes i at klare en bane på færrest mulige kast med fiskestangen.

Desuden vil der være mulighed for at prøve vaders, prøve kræfter med fiskeriet, og ved 'fiskeminigolfbanen' og bålområdet ved havnen vil der også være mulighed for at smage på bålkaffe og lokale fiskespecialiteter.

Bæredygtighed er et vigtigt element ved loppemarkedet og auktionen. De mange nye lystfiskere har også medført et boom i salg af fiskegrej i Danmark, hvilket selvfølgelig er et kæmpe plus for grejbranchen og butikkerne.

Men det giver også rigtig god mening at 'genbruge' noget af alt det udstyr der allerede findes rundt omkring derude så det kan få et nyt liv i hænderne på de mange nye lystfiskere. Så kig forbi hvis du gerne vil af med noget grej – eller vil have mulighed for selv at gøre en god handel.


Det er gratis at være med til arrangementet og handle ved de mange boder/borde. Alle, der selv ønsker at sælge grej, kan enten leje et bord til 100 kroner eller indlevere sit grej, som så vil blive solgt ved en auktion styret af Fiskeringen mod et mindre hammerslags-gebyr.


Det er muligt at 'donere' grej som vil blive solgt på auktionen eller ved en bod styret af frivillige hvor indtægten vil gå til Grusbanden og deres vandløbsplejeprojekter i Gribskov Kommune.


I hallen og på havnen vil der være mulighed for at møde både repræsentanter fra Fiskeringen og fra Helsinge Og Omegns Sportsfiskerforening og få information om de mange muligheder foreningerne kan tilbyde.

På standen sørger Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening for at alle kan prøve kræfter med at binde den allerførste flue, hvis de har lyst til det.


Fiskeringen er en sjællandsk fiskeorganisation/forening og Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening er en lokal forening i Gribskov kommune, begge med joller i Arresø og Esrum Sø, som medlemmerne frit kan benytte til fiskeri.


Læs også:

Premiere for DM i 'fiskeminigolf'

Læs også:

Bygger videre på lystfiske-boom

bottom of page