top of page

Klar til genudbud i Esbønderup

Potentielt 15.187.500 kroner kunne være rulle ind i kommunekassen fra salg af boligområde ved Stubmarken i Esbønderup, men det planlagte økolandsby-projekt og bofællesskab er kuldsejlet, og nu prøver Gribskov Kommune at redde, hvad reddes kan ved et genudbud af byggemulighed på godt 7.000 kvadratmeter til 75 boligenheder.

Effekt Arkitekter har udarbejdet udviklingsplanen for 75 boliger for Selskabet for Billige Boliger og Almenr. Den skal ikke skrottes ved genudbuddet, mener politisk flertal..


Et flertal i byrådets økonomiudvalg har besluttet at forsøge salg i henhold til udviklings-planen, der er blevet udarbejdet tidligere.


Bærebo A/S, der netop har sat projekt i Troldebakkerne i bero, afleverede det bedste tilbud på 15.187.500 kroner inklusiv moms, og Selskabet for Billige Boliger valgte efter tre måneders fristforlængelser mod betaling af 150.000 kroner for det, ikke at gøre brug af forkøbsret. Bærebo ville heller ikke gøre brug af købsoptionen, da det kom til realiteter.


I en mindretalsudtalelse tilkendegiver Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige at udviklingsplanen bør gentænkes inden området skulle sættes til salg.


Læs også: Byggeri: Bagud med 1.556 boliger

Læs også: Stop for 48 boliger i Birketrolden

bottom of page