250 P-pladser lejet til 2026

En lejekontrakt fra 2006 mellem Bakkeselskabet og Græsted-Gilleleje Kommune er nu dukket op, og den sår alvorlig tvivl omkring Bakkeselskabets adkomst til at disponere overfor tredje part omkring arealerne ved Bøgebakken og Gilleleje-Hallen frem til 2026. Selskabet er, ifølge Rema Etablering A&S, enig med Rema 1000 om salg og leje af arealerne til de omdiskuterede byggeplaner.

Bakkeselskabet udlejede arealet til kommunen, der med borgmester Jannich Petersen og udvalgsformand Jan Ferdinandsen i spidsen arbejdede målrettet med at finde aflastning til parkering i bymidten.


Græsted-Gilleleje Kommune købte også i den sidste tid før kommunesammenlægningen ejendommen Bøgebakken 5 med den strategiske placering mellem Møllelodden og 'plænen' ved hallen. Denne ejendom blev erhvervet i juni 2006 fra Anders og Vivi Christiansen for 2.900.000 kroner. Ejendommen er udlejet lige nu.


Lejeaftalen mellem kommunen og Bakkeselskabet indebærer, at der årligt betales 40.000 kroner i leje - pristalsreguleret i 2021 til over 48.000 kroner - samt fritager Bakkeselskabet for grundskat. Det er i år 106.000 kroner. Dertil kommer, at kommunen står for al vedligeholdelse og drift af de lejede arealer.


Lejekontrakten blev underskrevet 19. november 2006 af Jannich Petersen og teknisk chef Mogens Norup for kommunen og daværende formand for Bakkeselskabet, Bo Larsen.

Med de lejede arealer har Gribskov Kommune adgang til 250 parkeringspladser, dels på Møllelodden, hvor der er udbygget til 60 pladser, dels på 'plænen', hvor der er lavet adgang ved en rampe fra Møllelodden. I spidsbelastning er der yderligere knap 100 pladser lige op til hallen.

Det er dermed også den kapacitet, kommunen har valgt at bruge, når projekter i Vesterbrogade og ikke mindst Kulturhavn Gilleleje har betalt for pladser til parkerings-fonden.

Kulturhavn Gilleleje betalte i 2012 knap tre millioner kroner til fonden for 60 pladser, som led i en aftale borgmester Jan Ferdinandsen og udvalgsformand Børge Sørensen tog initiativ til i aftale om begrænsning af højden af kulturhavnens første etape op mod Kystvejen. Her var der oprindeligt planlagt parkering under Fakta og Irma. Højden blev dermed begrænset med flere meter.

Parkeringen på Møllelodden og ved hallen er uden tidsbegrænsning og benyttes også af indehavere og medarbejdere i butikkerne ved Vesterbrogade, så kunderne har adgang til parkering i gaden.© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com