top of page

Skaber usikkerhed for alle

Borgmesteren Bent Hansen og Venstre har nu lagt budgetforslag frem. Et forslag med mange nødvendige besparelser, men også et forslag som vil skabe en voldsom usikkerhed for alle skolebørn i Gribskov Kommune.Usikkerhed om alle børns skolegang. Det mener den konservative byrådsgruppe.

Nordstjerneskolen i Helsinge.


Gribskov Kommune står overfor et af de sværeste budgetter i mange år, og der er ikke tvivl om at der skal træffes flere svære beslutninger.


Mange vil nok lige umiddelbart juble og tænke, Yes – der lukkes ikke matrikler. Og det er helt korrekt. I Borgmesterens oplæg bevares alle matrikler. Alligevel findes der 16 millioner i besparelser på skoleområdet.


Hvordan kan det så lade sig gøre?. Og svaret er ganske simpelt. Der laves tre skoledistrikter.


1. Græsted, Esrum; Gilleleje.

2. Ramløse; Bjørnehøj

3. Helsinge, Vejby, Tisvilde, Blistrup.


Alle matrikler fastholdes som undervisningssteder.

I praksis betyder det, at der skal klasseoptimeres på alle skoler og princippet om den lokale folkeskole er dødt. For selvom du bor lige ved siden af Bjørnehøjskolen, så kan dit barn komme til at gå i skole i Ramløse. Bor du i Tisvilde, risikerer du at dit barn skal gå på Blistrup eller i Helsinge. Bor du i Gilleleje kan dit barn sendes til Græsted eller omvendt. For det afhænger ikke længere af bopæl, men af hvor der kan klasseoptimeres, påpeger de konservative.

Borgmesteren siger, at det vil påvirke omkring otte procent af børnene. Børn som så ikke får glæde af at gå på den lokale folkeskole sammen med deres lokale venner. Relationer, som er opbygget i den lokale børnehave i den by, hvor man bor. På trods af at alle matrikler bevares.


I Det Konservative Folkeparti forstår vi slet ikke denne tilgang til skolestruktur. For det skaber altså usikkerhed i alle børnefamilier og privatskolerne vil uden tvivl få kronede dage. Vi har intet imod private tilbud, men vi behøver ikke drive vores folkeskoler på en måde, så man er nødt til at vælge en privatskole, for at have sikkerhed omkring ens barns skolegang.

Vi håber virkelig, at der er andre partier i byrådet, som også kan se, at det ikke er hensigtsmæssigt at skabe uro omkring alle skoler i kommunen i en tid hvor der er brug for ro, så skolerne kan tage sig af børnene, trivsel og læring.

Derfor håber vi også på, at vi kan sætte os sammen og blive enige om en løsning, som skaber en større tryghed omkring børnene og deres skolegang. Og holder et flertal fast i den løsning, som Borgmesteren lægger op til, så bliver det ikke med Konservative stemmer.

bottom of page