I Nytgribskov undrer det os, at Venstre og borgmesteren ønsker at ændre vores skoledistrikter så markant, at det skaber usikkerhed i vores lokalsamfund. Det vil være sådan en usikkerhed der forsætter, også efter den foreslåede skolestruktur eventuelt implementeres.

Det betoner Nytgribskovs byrådsgruppe - Pernille Søndergaard. Anders Gerner Frost, Pernille Kromann Sams og Astrid Recinella - i en kommentar.
Det betyder helt reelt at en familie i Gilleleje ikke ved om deres barn skal gå i skole i Græsted, i Esrum eller Gilleleje.
En familie i Annisse ved ikke om deres barn skal gå i skole i Ramløse eller Annisse.
En familie i Helsinge ved ikke om deres barn skal gå i skole i Vejby, Tisvilde, eller Helsinge.
En familie kan i dette oplæg også risikere at have et barn på en skole og søskende på en anden skole i distriktet. Det hele handler om klasseoptimering på tværs af de enkelte matrikler.
Man bevarer altså alle matrikler – men på bekostning af børn, familier og ikke mindst sikkerheden for at søskende kan hentes og afleveres samme sted.
Der er i dette budgetforslag fra Venstre og borgmesteren ikke lagt op til en skolestruktur med udgangspunkt i borgerne og børnene, nærmere et skolerod med udgangspunkt i et excelark hvor der kan optimeres klasse for klasse.
I Nytgribskov mener vi at vi skal udvikle vores lokalsamfund og ikke afvikle vores lokalsamfund med usikkerhed, og manglende visioner.
Der er ingen tvivl om at vi i Nytgribskov vil udvikle, vi har i sidste periode sat massivt ind på at byudvikle i alle vores lokalsamfund, netop for at undgå at stå i en situation, hvor vi overhovedet skal tale om skolelukninger.
I sidste byrådsperiode talte vi ikke en eneste gang om skolelukninger, vi talte om byudvikling i vores lokalsamfund for at understøtte vores velfærd.
Vi går til budgetforhandlingerne med et håb om, at flere partier som os er parat til at se på en skolestruktur der tager udgangspunkt i vores borgere, vores børn og vores lokalsamfund, opfordrer Nytgribskovs gruppe.