top of page

Sommerhuset på Mors

Gribskov Teater har til den nye sæson 2023-24 snøret en 'Teaterpakke' med fem udvalgte forestillinger. Fredag 3. november kl. 19.30 er det Teater Udsyns 'Sommerhuset på Mors' med Anni Bjørn og Nynne Karen Nørlund Steenild i rollerne.

’Sommerhuset på Mols’ er baseret på forholdet mellem den ukendte forfatter Ellen Dahl og hendes verdensberømte storesøster Karen Blixen, og deres tilknytning til Ellens sommerhus Lille Strandkær, der ligger i Mols Bjerge.


Da de var børn begik deres far selvmord. Den ene er med til at grundlægge dét, vi i dag kender som Molslaboratoriet ved Naturhistorisk Museum, den anden bliver en verdensberømt forfatter. De får ingen børn. Begge bliver enker, før de fylder 50.


De mødes et døgn i sommerhuset i Mols Bjerge uden andre end hinanden og den fortid, der har præget em. Mød Elle og Tanne, to søstre, der prægede deres samtid, fremtid og ikke mindst hinanden.


Både Ellen Dahl og Karen Blixen var meget fascinerede af den unikke flora og fauna i Mols Bjerge, som gav dem stor inspiration i deres forfatterskaber.

Anni Bjørn og Nynne Karen Nørlund Steenild er i rollerne i 'Sommerhuset på Mors'.

bottom of page