Årets idrætsleder, Helle Blomsterberg omgivet af fire Pia Foght, Trine Egetved, Pernille Kromann Sams og Birgit Roswall - alle medlemmer af Gribskov Byråds Idrætsudvalg.

Årets idrætsleder, Helle Blomsterberg omgivet af fire Pia Foght, Trine Egetved, Pernille Kromann Sams og Birgit Roswall - alle medlemmer af Gribskov Byråds Idrætsudvalg.

1/1

Gribskov: Lederpris for 'livsværk' med idræt

2. april 2019

Det er allerede noget nær et livsværk, modtageren af årets idrætslederpris i Gribskov Kommune,  Helle Blomsterberg har præsteret med badminton og foreningsledelse i Helsinge; men vi sætter vores lid til, at det langt fra er slut endnu, sagde medlem af byrådets idrætsudvalg, Pia Foght, ved prisuddelingen mandag aften i Gribskov Kultursal.

Idrætslederprisen uddeles til en person, der har været leder i rigtig mange år. Der er tale om en mangeårig idrætsudøver – i over 40 år har Helle Blomsterberg været at finde i foreningsregi i Helsinge Badminton og HSI. Her er hun omdrejnings- punktet med et enestående engagement.

Helle Blomsterberg har et stort klubhjerte – hvor lederarbejdet i foreningen har været en helt naturlig ting. Hun har også selv værett en meget talentfuld idrætsudøver fra helt ung af – og har spillet på højeste niveau, da klubben var blandt de bedste i Danmark.
 

Hun blev tiltrukket til badminton af en dygtig og engageret træner, Christian Nielsen. Han var også lærer på Helsinge Realskole, der som resultat af det vandt det allerførste DM for skolehold, og flere af spillerne blev siden fundament for divisionsholdet, som i kraft af de bedste trænere også kunne tiltrække talenter fra hele Nordsjælland. I gruppen var der også en meget talentfuld ung mand – Poul-Erik Høyer, fortalte Pia Foght.

Neget mere end badminton

Helle Blomsterberg har været frivillig idrætsleder og i et par årtier i bestyrelsen og som formand og før det ungdomstræner. Hun har også været med til at sørge for fortsættelse af et turneringstilbud for de bedste seniorspillere, der for nogle år siden lavede et samarbejde med en Blistrup Badminton.

Men det er ikke kun badminton, Helles hjerte banker for, for det rækker også til en plads i bestyrelsen for HSI – og nu også i Helsinge-Hallernes ledelse i en rolle som næstformand.

Med disse hverv er Helle Blomsterberg trådt helt i fodsporene efter sin far, Jørgen Wøidemann, der var drivkraft ved opførelsen af Helsinge-Hallerne og som mangeårig formand for HSI - et arbejde, der blev afbrudt på tragisk vis, da han døde af et hjertestop ved badmintonspil i 1982.

Helsinge Byråd valgte at anerkende og påskønne dette kæmpearbejde, han havde stået for, ved at tildelte idrætsprisen i 1983 i hans navn til hustruen, Bodil.