Helsinge-Øst-06.jpg

Gribskov: Rådhus i to faser til Helsinge-Øst

20. februar 2020

Gribskov Rådhus skal i to bygge-faser samles i Helsinge Øst. Det lægges der op til i det foreløbig projektudkast, der ligger til politisk behandling allerede i den kommende uge. I fase ét bliver der bygge omkring 4.500 kvadratmeter for at flytte administrationen fra Gilleleje og Jobcenter. Dermed kan studieboliger op mod Østergade blive liggende - i første omgang - idet der i fase to bygger 5.000 kvadratmeter i tre-fire etager på dette sted for at flytte ud af det nuværende rådhus midt i byen.

Der skal meget store parkergins-arealer til for medarbejdere og borgere, der har ærinder i rådhuset samt tandklinik og sundhedsfagligt hus.

I første omgang skal der etableres 410 parkeringspladser, der vil fylde omkring 10.000 kvadratmeter, inklusiv til og frakørsel og øvrig infrastruktur med vejanlæg. P-pladserne placeres dels op mod Østergade, øst for studieboligerne, dels syd for det planlagte byggeri.

Når fase to skal gennemføres bliver der behov for yderligere 150 pladser. Her tænkes de placeret øst for bakken. Fase to forudsætter, at der i kommende budget-aftaler findes penge til projektet.

Situationsplanerne herunder er udarbejdet er udarbejdet af et af rådgiverfirmaerne, byrådet har tilknyttet, PLH Arkitekter.

Læs også: Frygter trafikkaos ved rådhusbyggeri

1/2