1/1

Ramløse: Mølle hurtigere på vingerne igen

12. oktober 2019

Ramløse Mølle kan efter alt at dømme komme hurtigere 'på vingerne' igen. Gribskovs politikere har i budgetforliget sat Ramløse Mølle på anlægsbudgettet med 750.000 kroner i 2021 - men formand i kulturudvalget Morten Ulrik Jørgensen åbner for, at det kan rykkes et år frem, hvis det lykkes mølleforeningen og kommunen at opnå fondstilskud allerede i starten af 2020.

Det er jo ikke et mål i sig selv, at det først skal være i 2021, møllen igen kan få intakte vinger efter det store haveri i sommer, da den ene vinge knækkede af. Jeg vil derfor drøfte med kulturchef Vibeke Steen og i 'formandskabet' i udvalget for Kultur, Erhvervs og Oplevelsesøkonomi, hvordan det kan lade sig gøre, siger Morten Ulrik Jørgensen.

Den samlede udgift til møllevingerne, der begge skal skiftes, ligger omkring 1.500.000 kroner.

Han henviser til, at det ganske vist er 'forligsstof', hvor alle i byrådet skal tilslutte sig ændringer i anlægsbudgettet, men siden budgetforliget blev indgået for en uge siden, er der opnået tilsagn om lån til anlægsopgaver på 82 millioner kroner, og dermed er likviditeten stærkt forbedret.

Udvalgsformanden ser det derfor mest af alt som et praktisk spørgsmål, om møllevingerne kan bestilles og monteres allerede i 2020. Forhåbentlig kan fondsansøgninger - for eksempel i LAG Halsnæs-Gribskov - også komme i gang, ligesom der måske kan rejses midler i lokalsamfiundet, eventuelt med 'mølleaktier'. Jeg tror i hvert fald borgerne også vil bakke op på den ene eller anden måde, tilføjer han.

Efterårsmølle

Søndag 13. oktober inviteres til efterårsmølle kl. 13-16. Mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til efterårsferien.

 

Der er pandekagebagning for børnene over bål i det fri. Desuden er der også et keglespil, et labyrintspil og et stigegolfspil samt et sæt stylter, man kan lege med. I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller. Der er gratis adgang til alle seværdigheder.

Traditionen tro er der også Mølledag 1. søndag i Advent. Det er i år 1. december.

Læs også: Nye vinger til Ramløse  Mølle

Læs også: Dybbøls møllebygger ser på Ramløse