Byggeret: Ramløse Øst to-fire gange over Helsinge

8. december 2019

Gribskovs politikere har betydeligt højere forventninger til at få gode priser på salg af byggearealer i Ramløse end i Helsinge. Det er ganske vist ikke lykkedes at sælge Ramløse Øst ved det første udbud, men det sættes nu til løbende salg hos mægler med en vejledende pris per byggerets-kvadratmeter på 1.000 kroner plus moms. Det er fire gange højere, end den første klynge blev solgt for i Troldebakkerne i Helsinge.

 

Den første klynge i Helsinge Nord - Troldebakkerne - blev solgt til DT Group A/S, hvis indehavere ejendomsmægler Allan Aastrup, oplyser, at han som ‘first mover’ gav én million kroner for mop til 4.000 kvadratmeter byggeret, svarende til 250 kroner plus moms pr. kvadratmeter. Også klynge-2 i Troldebakkerne er netop handlet, og her vil Furesø Properties betale omkring 500 kroner plus moms pr. kvadratmeter byggeret. I begge tilfælde er det under den pris, Gribskov Kommune betalte for den ‘rå’ byggejord. Oven i det har kommunen udgift til veje, stier og overordnet byggemodning.

 

I 2013 betalte Gribskov Kommune 36 millioner kroner for 350.000 kvadratmeter, men i og med, at der er valgt et udbud via klynger, så store fællesarealer, veje og sti ikke kommer til salg. Det efterlader 120.000 kvadratmeter grindareal, hvoraf de første 22.500 nu er solgt - ud over at selve Bøgeskovgård, hvor der hører over 20.000 kvadratmeter grund til er solgte for fire millioner kroner til Helsinge Realskole, der har etableret privat børnehave i bygningerne. 

 

Ramløse venter på byudvikling

Der har ikke været byudvikling for alvor i Ramløse i en lang årrække, men både mægler og politikere mener, at der kan komme hul på salget i’når som helst’  Ramløse Øst, hvor der er over 83.000 kvadratmeter areal til salg. Der kan formentlig udvikles 30-35.000 kvadratmeter boliger.

 

Ramløse Øst sælges som hele ikke-byggemodnede arealer til boligbebyggelse i op til to etager, hvor køber har mulighed for at erhverve hele arealet eller en del af det. Køber er med til at udarbejde lokalplan for hele området, eventuelt i samarbejde med andre købere. Køber står selv for den nødvendige byggemodning inden for det købte areal og står i samarbejde med eventuelle andre købere for den fælles infrastruktur og andre anlæg i området, oplyser mæglerfirmaet Colliers, der står for udbuddet af arealet.

 

At den fælles infrastruktur også skal betales af køberne, er dermed også til forskel fra Helsinge.

Læs også: 'Låner' 500.000 til privat bygherre

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com