RÅDHUS-ØST SKROTTET i HELHEDSPLAN I 2009

Det har været gjort gældende overfor borgerne i Helsinge Øst, at der er tale om planer fra 2006 i sammenlægnings-udvalget, der forberedte Gribskov Kommune, at der ville komme rådhus-byggeri øst for gymnasiet, så det burde ikke komme bag på dem.

 

Men noget nyere planer viser, at de blev skrottet i 2009 med en heldsplan for Helsinge - og helt konkrwt placering at nyt rådhus vest for banen.

Heri lå også en 'forlængelse' af Gågaden til afslutning ved jernbanen, så det samlet kunne styrke handelen i gaden.

 

Helhedsplanen blev vedtaget id imellem to store planer for et stations-butikscenter, først behandlet i Helsinge Kommune før 2006 og i Gribskov Kommune i 2010. Begge planer kuldsejlede.

Her blev det indarbejdet, at et nye rådhus kunne bygges på bysiden af jernbanen. Det blev motiveret således:

'Et nyt rådhus ved stationen vil som byens største arbejdsplads få en optimal placering lige ved stationen, så det vil være let for de ansatte at tage tog til arbejde. Desuden kan der placere et bibliotek, stationsfunktioner og udstillinger. Andre publikumsorienterede funktioner der kan placeres inden for området er blandt andet  butikker, cafeer, kulturfaciliteter, kontor, liberalt erhverv, boliger og institutioner'.

Uden at skele til helhedsplanen har byrådet valgt igen at rykke rådhus-projekt ud på arealet øst for gymnasiet.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com