1/1

Gilleleje: Rejse i Amerika og Midtvesten

18. oktober 2019

Foreningen Gilleleje Gamle Posthus inviterer til foredrag  tirsdag 22. oktober kl 19.30. Per Christoffersen vil fortælle om rejse i 'Vestlige Amerika og Midtvesten i autocamper'.

 

Per Christoffersen, der viser billeder og fortæller om sin første rejse i det vestlige Amerika og Midtvesten, fortæller, at han to gange har rejst rundt i Amerika, første gang i 2015 i Canada og USU og anden gang i 2018 i USA.

 

Begge rejser har været fulde af fantastiske naturoplevelser, hvor jeg har taget flere tusinde fotos undervejs.

 

Den første rejse bragte noget aldeles uventet med sig, idet jeg på hele rejsen havde en sær fornemmelse af, at Amerikas oprindelige folk var med overalt, ikke sådan fysisk, for der var uendelig få mennesker tilstede dér, hvor vi rejste. Det var bare en følelse, der fulgte med; de var til stede i græsset, i klipperne, i floderne - over det hele. Det var for mig meget sært og særdeles fremmed at få en sådan spirituel følelse, for jeg ville inden den rejse ikke blinke med øjnene når jeg sagde, at jeg ikke lod mig lokke af religiøse følelser. Her måtte jeg konstatere, at der var noget der lignede, siger Per Christoffersen.

 

Hjemme igen begyndte jeg så at læse mig ind på, hvad det var for folk, der havde beboet de egne, jeg havde rejst i. Det blev til endnu en rejse. Først gennem en meter bøger og i 2018 endnu en meget spændende rejse til de vigtige historiske steder gennem de nordlige præriestater, tilføjer han.

 

Dørene åbnes kl 19.00. Der er entré på 60 kroner.

© 2016 www.gribskovonline.info · Redaktion: Sv. Erik Jacobsen, Ansvarhavende · Telefon 51 92 28 30 · Mail: gribskovonline@yahoo.com